Samsun Canlı Haber TV ekibi olarak İlkadım'daki vatandaşlara, "İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin aylık temizlik araçlarına ödenen paranın 1.4 Milyon TL olduğunu ve yeni dönemde belediyenin kiralık araçlarla çöp toplamayacağını kendi araçlarını alacaklarını söyledi.  Bunun için meclisten yetki aldı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorduk.

İşte İlkadımlı vatandaşların yanıtları: 

GAYET MANTIKLI 
Hasan ÖZDEMİR: Neden böyle bir yol izlenmesin ki? Bence gayet mantıklı düşünülmüş. Maliyeti ne kadar kısarsak o kadar iyidir. Galiba belediyenin durumunun da çok parlak değil. Geçici bir süre böyle devam edilebilir. 

YARIDAN UCUZ MALİYET
Cevdet GÜLEN: Ben olumlu değerlendiriyorum. Çünkü kiralanan araçların devlete olan maliyetini az çok gazetelerden okuyarak öğreniyorum. Aynı zamanda belediye kendi alanında iş alanı yaratmış olur. İnsanlar da işe yerleşir. Böylece yarıdan ucuz maliyeti olur. Dolayısıyla ben Necattin Demirtaş'ı destekliyorum. 

NECATTİN BAŞKANA GÜVENİYORUZ
Fatih SANCAK: Bence gayet iyi düşünülmüş. Bana göre bir mahsuru yok. Necattin Başkana güveniyoruz. Kendisine güvendiğimiz için de en doğrusunun bu olduğunu düşünüyoruz. 

İLKADIM'A GÖRE FAZLA DEĞİL
Murat DOĞAN: Belediye maliyeti düşürmek için kendi imkanlarıyla çöpleri toplasa tabi ki gayet güzel olur. Aslında İlkadım İlçesi'ne göre 1.4 Milyon TL fazla değil ama yine de belediye imkanlarıyla bir şeyler yapılabilirse daha iyi, doğru olur. 

KARARDAN MEMNUNUZ 
Recep ŞAHİNKAYA: Çöp taşıyan araçların hepsi İstanbul plakalı araçlar olduğu için kendi araçlarımızla ve kendi imkanlarımızla yapmamız daha doğru olur. Bu Samsun için çok iyi bir şey olur. En azından 50-100 kişi civarında vatandaşımızın işsizliği önlenir. Biz alınan karardan çok memnun olduk. 

TASARRUF OLUR 
Dursen ALEMDAR: İyi bir fikir olduğu için gerçekleşirse güzel olur. Kiralık araç konusunda sirkülasyon istismar var. Sadece belediye değil, tüm kamu kuruluşlarında var. Bir yerde bunların durdurulması gerekiyor. Çünkü aşırı bir gider oluyor. Durdurulursa bütçede illa ki tasarruf olur. 

KİRALIK ARAÇLA ZATEN OLMAZ 
Mehmet KEMALOĞLU: Necattin Demirtaş'ı destekliyorum. Belediyenin kara geçmesi için kendi araçlarının kullanılması daha doğru olur. Kiralık araçlarla zaten kara geçemezler, tasarrufu sağlayamazlar. Necattin Bey ne yaparsa doğru yapıyor. 

DAHA AVANTAJLI OLUR
Şükrü DEMİRCİ: Belediye açısından karlı görünüyorsa uygulanabilir. Bizde mutlaka destekleriz. Çünkü kendi aracımızla çöp toplamak daha avantajlı oluyor. Mesela önceden böyle yapılıyordu. İşçi senden araç başkasından olmamalı. Kendi aracımızla, kendi işçimizle olmamız daha doğru olur.  

KAMU ARACI OLUR
Mehmet YARDIM: Bence bu, doğru bir karar. Para, belediyeye kalır ve hizmet olarak vatandaşa döner. Bir başkasına kira vererek bu işi yapmamış oluruz ve en azından kamu aracı olur. Dolayısıyla mantıklı bir karar verildi. 

DAHA TASARRUFLU OLUR 
Ünal KAYMAK: Necattin Demirtaş'ın kendi bileceği iştir. Fakat kesinlikle kendi araçlarımızla çöpü toplamış olsak daha tasarruflu olmuş oluruz. Kira verene kadar kendi işimizi kendimiz halledebiliriz. 


GÜVENİMİZ TAM 
Fazıl UYAR: İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş yaptıysa doğru yapmıştır. Adamda hile ya da kaçamak tarzı bir durum olacağını hiç zannetmiyorum. Kendisine güvenimiz tam olduğu için destekliyoruz. Kiralık araç yerine kendi araçlarımızla toplamalıyız yoksa hariçten gider. Sonuçta kira parası da Samsun'dan, İlkadım'dan çıkıyor.  


AİT OLMALI, ÖYLE KALMALI 
Eyüp ODABAŞ: Belediyede ki araçların kendilerinin olması çok önemli. Eğer bir şeyi satarsan, bir kere eline para geçer ama mal varlığına sahip çıkmak daha doğru olur. Daha avantajlı olur. Satarak, kiralayarak olmaz. Kendimize ait olmalı, öyle de kalmalı. 
 

Hande ONAT - Uğur ATICI