Samsunspor forması ile 4 sezon geçirdi. Başarıyı ve acı-tatlı günleri yaşadı Kırmızı-Beyazlı renklerde. Samsunspor'u o kadar sevdi ki, burada edindiği dostlukları unutmadı. Samsunspor'un ardından futbolu bıraktı ve sonrasında bir dönem Eskişehirspor'u çalıştırdı. Şimdilerde ise Eskişehir'de yaşamını sürdüren Burhaneddin Beadini ile Samsun Gazetesi olarak röportaj yaptık. 
İşte, Kosova doğumlu Makedonya vatandaşı Beadini'nin Samsunspor ile Samsun Gazetesi okuyucuları için anlattıkları:

'UNUTULMAZ 4 YIL...'
Samsunspor'un efsaneleri arasında yer alan Burhaneddin Beadini, forma giydiği dönemde gösterdiği başarı ve kaliteyse Kırmızı-Beyazlıların 'En'leri arasındaki yerini aldı. Kosova asıllı Makedon eski futbolcu Burhaneddin Beadini, Samsunspor formasıyla 1987 senesinde tanıştığını belirterek, "Samsusporda futbol hayatimin en guzel 4 yilini gecirdim. 1987 de biz transfer olduğumuzda, Tanju Çolak ve birkac ünlü futbolcu kulüpten ayrılmıştı. Başarılı yıllardan sonra takım için endişe ediliyordu. Fakat ilk senemizde yeni bir takim olmamiza rağmen ligi 4'üncü bitirdik. Benim için unutulmazdı Samsunspor'da geçirdiğim 4 yıl. Başarılı ve çok iyi bir yönetim vardı, güzel dostluklar edindim" dedi.


 

'O ACI GÜN...'
Samsunspor'da tatlı-güzel günler geçirdiğini, ancak tek bir acı günün ağır bastığını belirten Burhaneddin Beadini, 89 kazasından bahsederek, "Güzel günlerimizde oldu elbet. Ancak tüm güzel günlerin dışında, hayatim boyunca unutamiyacağim en kötü ve en acıklı anım; 1989'da takımımızın geçirmiş olduğu ve 5 arkadaşımın öldüğü trafik kazasıdır. O günü unutamıyorum. Malesef kaybettigimiz arkadaslarimiz ve sakat kalanlar oldu. Bu kötü anıyı ne ben, ne de Türk futbolu unutmayacak" diye konuştu.

'YÖNETİM FAKTÖRÜ ÖNEMLİ'
Samsunspor'un kötü günler geçirdiğini ve bugün bu durumlara düşüşünün nedenlerine değinen Efsane futbolcu Beadini, "Takımların başarısında yönetimlerin büyük önemi vardır. Nasıl ki başarıda büyük önemi varsa, başarısaızlıktada aynı şekilde. Yönetim, en önemli faktördür. Futbolu anlayabilmek için, bilmek ve yaşamak gerek. Bilgi şart. Bu sadece Samsunspor un değil, Türk futbolunun sorunudur. Ancak bu anlattıklarım Samsunspor'un içinden yeni kurtulduğu durumuda açıklıyor" dedi.

'SAMSUNSPOR GENÇLER İLE KURTULUR'
Samsunspor'un kurtuluş reçetesinin, iyi ve bilgili bir yönetim olduğunu ifade eden Burhaneddin Beadini, "Samsunspor'un kurtuluşu ancak ve ancak bilgili bir yönetimin başa gelmesiyle olur. İsmail Uyanık'ın da bu anlamda Samsunspor'a büyük değer kazandıracağı düşüncesindeyim. Bir kulüp ancak menajerlere bağlı kalmaz ve başarılı gençler seçebilirse ve bunlara ek olarak finans sorunları çözebilirse başarılı olur. Aksi halde hangi kulüp olursa olsun başarı sağlaması çok zor" diye konuştu.

KARDEŞİ İLE AYNI TAKIMDA:

Samsunspor'un efsanesi Burhaneddin Beadini, 87-88, 88-89, 89-90 sezonlarında Samsunspor forması giydi. Burhaneddin, kardeşi futbolcu Naser Beadini ile beraber Samsunspor'da beraber futbol oynadı. Ağabey Burhaneddin ile kardeşi Naser'in 1987-88 sezonunda beraber ilk 11'de sahaya çıktıkları fotoğraf.


'HİÇBİR MAÇINI KAÇIRMIYORUM'
Samsunsporlu yaşayan efsanelerden Burhaneddin Beadini ile röportajımızı 'Samsunspor tarihinde ilk kez mücadele edeceği 2'nci Lig'de bu sezon ne yapar?' sorusu ile sonlandırdık. Takımın ilk iki maçını izlediğini belirtetn Burhaneddin Beadini, "Samsunspor'un iki maçınıda izledim. Genç ve dinamik bir takım. Bu sezon ilk 6'ya girerler diye ümit ediyorum. Başarılı olmalarını ve şampiyon olup, üst lige çıkmalarını çok isterim. Fakat bu sözlerle olmaz. Bunun için çok çok önemli bir çaba sarf etmeleri gerekiyor. Hiçbir maçını kaçırmıyorum. Samsunspor'u sıkı takipteyim" dedi.

Yarın: Orhan KAPUCU