Adana’da bu yıl 12.’si gerçekleştirilen İnşaat-Kent ve IHS Fuarları kapsamında Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri organizasyonunda alım heyeti programı gerçekleştirildi.

Alım heyetine inşaat makineleri, katkı maddeleri, ısı yalıtımı, ahşap ürünler, seramik yer kaplamaları, aydınlatma, alçı plak, çeşitli bina cepheleri, demir çelik konstrüksiyon, bina restorasyon teknikleri, alt yapı, peyzaj sistemleri alanlarında faaliyet gösteren Karadağ, Kosova, Bulgaristan ve İsrail’den alıcı firmalar katılırken, Akdeniz İhracatçı Birlikleri merkez binasında gerçekleştirilen alım heyeti programına Türk firmaları da büyük ilgi gösterdi.

Heyetlerle daha fazla yabancı katılımcıyı şehirlerinde görmek istediklerini belirten firmalar, gerek tesis ziyareti gerekse yüz yüze görüşmelerle yabancı firmalara kendilerini daha efektif bir şekilde tanıtabildiklerini dile getirdiler.

Heyet kapsamında ziyaret edilen Adana İnşaat-Kent ve IHS Fuarları ile inşaat sektöründe önemli bir potansiyeli içinde barındıran Çukurova Bölgesi, bölgesel hacmini ve üretim kapasitesini yerli ve yabancı alıcılara gösterdi.

Yeni iş fırsatlarına imkan sağlayan fuarda izolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerine, çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine kadar pek çok firma yer aldı.