Yılport Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, derneğin kendisinin fikrini almadan ve danışmadan seçim yapmasını doğru bulmadığını, bu yüzden de yeni yönetimi desteklemesinin mümkün olmadığını söyledi.

YENİ YÖNETİM SEÇİLECEKTİ

Yılport Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, yeni oluşan dernek yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bize söylenen İsmail Uyanık'ın istifasının ardından alınacak karar ile genel kurula gidilecek ve seçimle yeni bir başkan ve yönetim kurulu oluşacak olmasıydı" dedi. 

DESTEKLEMEM MÜMKÜN DEĞİL

"Kimse bize bir şey sormadı" diyen Başkan Yıldırım, "Ama öyle olmadı. Dernek yine kendi arasında bir yönetim oluşturdu ve Suat Çakır'ı başkan yaptılar. Benimle görüşmeden, fikir almadan kurulan yeni bir dernek yönetimini desteklemem mümkün değil" diye konuştu.
 
PROTOKOLE UYULACAK

Yıldırım, "Onlar kendi yollarını seçtiler, bizde kendi yolumuzu seçtik. Benim yolum Yılport Samsunspor'u 2. Lig'de şampiyon yapmak. Bu yolda artık kendi ekibimizle beraber ilerleyeceğiz. Dernek ile şirket arasında yapılan protokol çerçevesinde bundan sonra hareket edeceğiz" dedi. 

BASKETBOLA SICAK BAKMADIM

Yıldırım, geçen sene başından beri basketbola sıcak bakmadığını o dönem bunu İsmail Uyanık'a söyleyerek destek vermeyeceğini belirttiğini
kaydetti. Yüksel Yıldırım, İsmail Uyanık'ın kendisini dinlemediğini ve farklı bir yönetimle farklı bir bütçeyle takımı oluşturduğunu söyledi.

ÖNCELİK  FUTBOL

"Şimdi herkes basketbola el atmamı istiyor" diyen Yıldırım, "Bu zaman o zaman değil. Basketbol yeni dernek ile ya devam etmeli yada finanse edemeyecekler ise fazla borca batmadan kapatacak, ya da takımı olduğu gibi belediyeye geri verecekler. Bizim önceliğimizde sadece ve sadece futbol var" dedi. 

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIM

Yılport Samsunspor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, önceliğin futbolda adından söz ettirecek sportif başarılara imza atmak olduğunu bunun için de Samsunspor'un şampiyonluğu için maddi ve manevi ne gerekiyorsa elinden gelenin yüzde 200'ünü yapacağını söyledi.

Salim YILDIZ