Muğla’nın Menteşe ilçesinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Şenliği sona erdi. Üç gün süren şenlik kapsamında Yeşilyurt Mahallesinde yöresel ürünler sergisi açıldı. Mahalle sakinlerinin ürettiği yöresel ürünler açılan stantlarda tanıtıldı.

Şenlik kapsamında yöresel ürünler sergisini gezerek vatandaşlar ile bir araya gelen Menteşe Belediye

Başkanı Bahattin Gümüş, her yıl bir mahallede etkinlik yapılacağını belirterek, “Bu yıl Menteşe olarak Kültür Şenliğimizin üçüncüsünü düzenliyoruz. Geçen yıl ve bu yıl kırsal mahallelerimize yayılmaya başladık. Geçen yıl etkinliğimizin bir bölümünü Yaraş Mahallemizde yapmıştık. Bu yıl da geçmişte belde olan Yeşilyurt (Pisi) mahallemizdeyiz. Pisi’miz tarihi bir yer. Bizans döneminden kalma ve ismini o dönemden alan Pisi, yeni adıyla Yeşilyurt mahallemizde yöresel ürünlerimize öncelik veriyoruz. Bu Mahallemiz dokumacılıkta bence Türkiye çapında ön plana çıkması gereken bir yer ve tarım ürünlerinde de ceviz sucuğu, üzüm, pekmez gibi ürünler açısından da çok değerli bir mahallemiz. Kültür etkinliği olması noktasında katılımlardan çok memnunuz. Böyle katılım olduğu sürece bu kültür şenliğimiz daha farklı bölgelerde gelişerek devam edecek” dedi.

Yeşilyurt Maşat alanında düzenlenen şenlik kapsamında halk oyunları ekibi bir gösteri sergiledi. Şenlik Yeşilyurt Mahallesinin ardından Menteşe Karabağlar Yaylasında Kavun Yarışması ile devam etti.