AFAD'dan yapılan açıklama göre saat 13.27'de Niğde'de merkez üssü Bor olan 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşirken deprem çevre illerden de hissedildi. Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ilk açıklamasında, "Herhangi bir sorun, sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.


 

OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" bilgisini paylaştı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de "Herhangi bir olumsuzluk yok. Deprem bölgesinde çocuklarla birlikteyken gerçekleşti. 6 Şubat'taki depremde orta ve ağır hasarlı binalar mühürlendi. Vatandaşların bu binalardan uzak durması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BAĞIMSIZ BİR DEPREM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar da, 5,3'lük depreme ilişkin, "Bunu bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz." dedi.

ART ARDA BİRÇOK DEPREM MEYDANA GELDİ

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından art arda sarsıntılar yaşandı. Artçıların yanı sıra Hatay'da peş peşe 2 deprem olmuş ve hasarlı binaların bazıları yıkılmıştı. Dün de afet bölgesi ilan edilen Sivas'ın Gürün ilçesinde de saat 20.19'da 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Depremle ilgili açıklama yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Merkezi Gürün ilçemiz olan 4.7 şiddetindeki depremde ilk tespitlerimize göre herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetlerden ülkemizi muhafaza eylesin." dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.