Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Kurucu Başkanı Yunus Güney ise yapı sektöründeki olumsuzlukların birlikte aşılacağını belirterek, “Yapı sektöründeki olumsuzlukları zorlukları bertaraf etmek için güç birliğine ve dayanışmaya ihtiyacımız olduğu muhakkaktır" dedi.

DEMİRTAŞ'I AĞIRLADILAR

SİMDER İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı, yapı sektörünün paydaşları ile bir araya getirdi. Tanışma ve sektörle istişare amaçlı düzenlenen toplantıda, SİMDER’in Samsun dışında tüm Orta Karadeniz’i kapsamayı, inşaat malzemecilerinin, uygulayıcıların, aracıların ve imalatçılarla hem üreticilerin hem tüketicilerin bir araya geldiği bir platform olmayı hedeflediği belirtildi. 


 
GÜNEY'DEN DAVET VAR
“Yapı sektöründeki olumsuzlukları ve zorlukları bertaraf etmek için bir güç birliğine bir dayanışmaya ihtiyacımız olduğu muhakkaktır" diyen SİMDER Kurucu Başkanı Yunus Güney, "Genel merkez dışında ilk toplantımızı burada İlkadım’ da yapıyoruz. Bundan sonra Allah nasip ederse Çarşamba, Bafra, Vezirköprü ve ilçelerimizin tümünde bunu yapmayı planlıyoruz. Meslektaşlarımızla tanışmayı planlıyoruz. Yapı sektörüne omuz veren, yapı sektöründe çalışan, yapı sektöründen malzeme temin eden tüm arkadaşlarımız tüm paydaşlarımızla birlikte bir güç birliği, dayanışma birlikte kuvvet doğar ilkesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu amaçla hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Herkesi derneğimizle haşır neşir olmaya, derneğimize üye olmaya dolayısıyla dernek çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

'O ALGIYI YIKMAK İSTİYORUZ'
İnşaatçılar ve müteahhitlere yönelik bir algıyı da yıkmak istediklerini anlatan Güney, “Sektöründe hizmet veren arkadaşların en düşüğü 10-15 daire yapıyor. 10-15 daire yapmak demek 10-15 milyonluk ciroya sahip olmak demek. Böyle bir ciro her sanayicide olmaz. Sizin her biriniz bir sanayicisiniz. Müteahhitler bu toplumun yapısını, yapı sektörünü, şehrini, medeniyetini inşa eden kişilerdir. Müteahhitler küçük birer sanayici, müteahhitler riski en fazla barındıran kişilerdir. Müteahhit hem imal edecek hem proje edecek hem yapacak hem de satacak. Bu risk emin oldun hiçbir meslekte yoktur” dedi.

DERNEĞİ KUTLADI
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise inşaat ve müteahhitlik sektörünün bir platform bünyesinde toplanarak dayanışmaya gitmesini kutladı. Demirtaş ayrıca SİMDER üyelerinin dile getirdi üzere yapı ruhsatı verilmesindeki uzun süreci kısaltmak adına çalışacaklarını belirtti.

S. Gökhan UÇAROĞLU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN