Sosyal medyada yer alan iddiaya göre ismi öğrenilemeyen bir çocuğun, 10 gün önce sabah saatlerinde Mersin Erdemli'de evine gitmek için sanayi sitesi önünden Ali Sarı'nın kullandığı dolmuşa bindiği ve ücretini ödeyip koltuğa oturduğu ifade edildi. Ancak kıyafetleri kirli olduğu gerekçesiyle şoför tarafından yerinden kaldırılan küçük çocuk, kapı girişinde yere oturtuldu.

O sırada bir yolcunun çocuğun fotoğrafını çekip "Kargıcak dolmuşunun şoförü, sırf kıyafetleri kirli diye koltuğa oturtmadı ve üstüne azarladı. Ücretini dahi ödemişti. Tek suçu ise ekmek parası için sanayide çalışması" notuyla  sosyal medyada paylaşması üzerine şoföre tepki yağarken, soruşturma başlatan kooperatif yönetimi, tepkilerden sonra şoför Ali Sarı'yı 6 ay süreyle seferden men etti.

'KALK, BURAYA OTUR' DEMEDİM

Şoför Ali Sarı, "Çarşıdan küçük yolcuyu aldım ve ben yola bakmakla meşguldüm. Çocuğa hiçbir şekild 'Kalk, buraya otur' demedim. Ben de sabahleyin bu görüntünün sosyal medyadan paylaşıldığını görünce şok oldum. Ben böyle bir olayın yaşanmasına ve verilen tepkilere çok üzüldüm. Benim burada hiçbir müdahalem yoktur. Kaldı ki biz her zaman sanayi sitemizin önünden yolcu alırız ve yolcularımızın üzeri kirli olabilir ama hiçbirini ayakta götürmeyiz. Hepsi yerini alır ve yolculuklarını yaparlar, çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.