Ensonhaber'de yer alan habere göre ,Yaz aylarının vazgeçilmezi olan Buzlu su, vücut sisteminin sıcaklığı olan 36.5 ila 37.5°C’nin çok altındadır. Bu da düzenli olarak buzlu su içmenin kalp ve sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyebilir.  Uzmanlara göre, soğuk suyun sağlığa olumsuz etkileri vardır. İşte buzlu suyun kimsenin bilmediği zararları.

BAŞ AĞRISINI TETİKLER

Buzlu içecek içmek baş ağrısını tetikler. Alın ve şakaklardaki kısa süreli ağrılar çok soğuk içeceklerin ve yiyeceklerin tüketilmesinden kaynaklanır. Ayrıca soğuk içecekler migreni tetiklemektedir. Bu nedenle migren atağı sırasında soğuk su içilmesi önerilmez.

EKLEM AĞRILARINA NEDEN OLABİLİR

Bazı insanlarda soğuk içecek içmek eklem ağrısına da neden olabilir. Bu özellikle romatizma hastaları için geçerlidir.

SİNDİRİMİ YAVAŞLATIR

Buzlu su içmek, kan damarlarınızın daralmasına neden olduğu için yiyecekleri sindirme sürecini engeller. Bu durum sindirim sürecinin yavaşlaması ve yiyeceklerin uygun şekilde sindirilmemesine neden olur.

ŞİŞKİNLİK VE KABIZLIĞA NEDEN OLUR

Soğuk suyun damarları daraltma etkisi vardır. Besinler daha az emilir ve bağırsak geçişi bozulur. Çoğu zaman, şişkinlik veya kabızlık gibi sindirim problemleri ortaya çıkar.

ENERJİYİ DÜŞÜRÜR

Çok soğuk su içtiğinizde vücut ısınız düşer. Ve vücut onu geri kazanmak için çalışmaya başlar. Bu önemli görevi yapmak için enerjiyi yoğunlaştırır. Bu enerji harcaması diğer metabolik işlevlerin zararınadır. Sindirim, bağışıklık veya serbest radikallere karşı mücadele için harcanacak enerji, vücut ısısını geri kazanmak için yönlendirilir. Bu da enerji seviyelerinde bir düşüşe neden olur.

İLAÇLARIN ETKİSİNİ AZALTIR

İlaçları bir bardak buzlu suyla içerseniz, onları daha az sindirirsiniz. Ve vücudunuz onları daha az emer. Bu nedenle ilaçların verimi azalır.

REGL DÖNEMİ SIKINTILI GEÇEBİLİR

Adet dönemine ishal, kabızlık ve mide ağrıları gibi sindirim bozuklukları eşlik edebilir. Çok soğuk bir içecek sindirimi bozar ve bu da sindirim sorunlarını artırabilir. Bu nedenle, herkes gibi buzlu sudan kaçınmak en iyisidir.

BURUN TIKANIKLIĞI VE BOĞAZ AĞRISINA NEDEN OLUR

Soğuk algınlığına veya boğaz ağrısına neden olabilir. Buzlu su vücudu soğutur, ısınmak için vücut daha fazla mukus üretir. Sonuç olarak, burun akıntısı başlar. Ayrıca kulak, burun, boğaz hastalıklarına karşı daha fazla hassasiyete yol açabilir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.