BASRA VE AFRİKA SICAKLIKLARI TÜRKİYE'DE BULUŞUYOR
Basra ve Afrika üzerinden gelen iki ayrı sıcak hava dalgası, Balkanlar üzerinden Türkiye’ye giriş yapacak. Bu iki sistemin birleşmesiyle birlikte yurt genelinde kavurucu sıcaklıklar etkili olacak.
SICAKLIKLAR 40 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKACAK
Uzmanlar, önümüzdeki hafta itibarıyla bazı illerde sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağını belirtiyor. Pazartesi gününden itibaren etkisini hissettirecek bu hava dalgası, vatandaşları bunaltacak derecede yüksek sıcaklıklarla kendini gösterecek.
SİSTEM 1 HAFTA SÜRECEK
Meteorolojik değerlendirmelere göre, sıcak hava etkisini yaklaşık 1 hafta boyunca sürdürecek. Bu süreçte özellikle kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların dikkatli olması konusunda uyarılar yapılıyor.
TEMMUZ’UN SON HAFTASI SERİNLİK BEKLENİYOR
Sıcak hava dalgasının ardından gelecek haftadan itibaren, poyrazın etkisiyle yurt genelinde bir serinleme yaşanması bekleniyor. Temmuz’un son haftasının daha rahat geçeceği öngörülüyor.





