28 Mart itibarıyla emeklilere yönelik zamla birlikte promosyon ödemelerini düzenlemek üzere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve 19 banka arasında bir protokol imzalandı. Ancak, Türkiye'deki yaşlı nüfusun ve emekli kesiminin büyük bir kısmı, emekli maaşlarını genellikle PTT üzerinden alıyor.

ÖTV ve MTV ödeyenlerin parası iade edilecek! ÖTV ve MTV ödeyenlerin parası iade edilecek!

Yapılan promosyon kampanyası ise PTT'yi kapsam dışında bıraktı. Yıllar önce promosyonlarını PTT'den alan milyonlarca emekli, yeniden promosyon alabilmek için maaşlarını bankalara taşımak zorunda kaldı.

Siyasi iktidar, emeklilerin seyyanen zam beklentisine "Hazine'de para yok" diyerek cevap vermiş ve milyonlarca emekliyi 'promosyon' umuduyla avutmaya çalışmıştı.

O KİŞİLER KAPSAM DIŞI KALDI

Kamu bankaları ve özel bankaların da aralarında bulunduğu 19 banka ile SGK arasında imzalanan protokol, emeklilerin maaşlarına göre kademeli olarak verilen promosyon tutarlarında değişikliğe gidilmesini öngörüyordu.

Ancak bu değişiklik, yıllar önce promosyon kampanyasında yer alan PTT'yi kapsam dışında bıraktı. Türkiye'deki milyonlarca emekli, yeni bir emeklilik sürecinde ek bir bildirimde bulunmaması durumunda devlet tarafından PTT'ye atanıyor ve maaşlarını bu kurumdan almaya devam ediyor.

Bu nedenle, PTT Türkiye'deki en yaygın emekli maaşı dağıtım kurumu olarak bilinirken, bazı durumlarda ise ATM kullanmayı bilmeyen ve köylerinde tek PTT şubesi bulunan emekliler, maaşlarını gişelerden çekmek zorunda kalıyor.

EMEKLİLER BAŞKA BANKALARA TAŞINMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR

Söz konusu durumlar, promosyon ödemesi için başka bankalara maaş taşıma konusunu imkansız hale getirirken, eski yıllarda olduğu gibi PTT'den promosyon almak isteyen emekliler hükümete çağrıda bulunmaya devam ediyor.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.