Sevdamız Samsun Platformu'ndan 'Nuri Asan' Tesisleri İçin Hassasiyete Davet Nuri Asan Tesisleri’nin “Millet Bahçesi” alanına dahil edilmesi sonrası Sevdamız Samsun Platformu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i Samsunspor konusunda hassasiyete davet etti

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhur İttifakı’nın “evet” oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edilen Nuri Asan Tesisleri’nin “Millet Bahçesi” alanına dahil edilmesi kararı, sonrası Sevdamız Samsun Platformu basın bildirisinde bulunarak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i Samsunspor konusunda hassasiyete davet etti.

Platformdan yapılan açıklama ise şu şekilde: Sevdamız Samsun Platformu olarak hiçbir siyasi partinin veya siyasi bir kişinin arka bahçesi olmadık. Fakat konu Samsun’un değerlerine sahip çıkılması noktasında karşımızda hangi kuruluş veya hangi siyasi görüş olursa olsun tavrımız net olduğunun bilinmesini isteriz. Samsun Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçen Batı Park ve Doğu Park’la ilgili Millet Bahçesi statüsüne alınması kararının akıbetinin yetkililer tarafından açıklamasını bekliyoruz. Samsunspor tesislerininde içinde olduğu bu bölgelerdeki yapılar yıkılacak mı yıkılmayacak mı? Bu sorunun cevabı çok önemlidir. Samsun denilince insanların aklına ilk gelen iki şey 19 Mayıs Atatürk şehri olması ve Samsunspor’dur. Armasında Atatürk’ü taşıyan tek profesyonel kulüp olan Samsunspor’un tesislerinin alınan bu karar doğrultusunda yıkılması gündeme gelirse Samsun sevdalıları olarak değerimize sahip çıkılacağının bilinmesini isteriz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de Samsunspor konusunda hassasiyete davet ediyor ve bu şehri karşısına almamasını tavsiye ediyoruz"