Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, rüşvet aldığı iddasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan eski Mali İşler Daire Başkanı Bahattin Karakaş ilgili bir soru üzerine, "Geçmişi hırsız mıydı? Bize onunla ilgili yüzde 100 tam referansı Şenol Kul verdi" dedi. Eski Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise bu iddianın doğru olmadığını belirterek, "Bana sordu, güvenmiyorum, dedim" ifadesiyle bir büyük tartışmanın fitilini ateşledi.

BAHATTİN KARAKAŞ SORULDU

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, basın mensuplarına verilen kahvaltıda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'a övgüler yağdırırken, bir gazetecinin eski Mali İşler Daire Başkanı Bahattin Karakaş ile ilgili sorduğu soru, şok etkisi yarattı. Demir, bu soruyu "Geçmişi hırsız mıydı? Bize onunla ilgi tam referansı Şenol Kul (Eski Terme Belediye Başkanı) verdi" diye yanıtladı.

HIRSIZ OLDUĞU BİLİNEN BİR ADAM MIYDI?

Samsun Şahinkaya Kanyonu'nda korkutan yangın! Son durum açıklandı: Arazi şartları vurgusu Samsun Şahinkaya Kanyonu'nda korkutan yangın! Son durum açıklandı: Arazi şartları vurgusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın, daha önce gazetecilere verdiği kahvaltı sözünü Canik Meşe Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de katıldığı kahvaltıda, Demir'e, 22 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen operasyon sonucunda, makam odasında yapılan aramada, gizli kasa içinde muhafaza edilmiş halde 135 bin avro, 36 bin TL, 5 külçe altın, bin 59 çeyrek altın, 75 tam altın, 50 yarım altın, 40 gayrimenkul tapusu ve çok sayıda başka şahıslar adına banka hesap cüzdanları ele geçirilen eski Mali İşler Daire Başkanı Bahattin Karakaş soruldu. Mustafa Demir, bu soruyu, "Geçmişi hırsız olduğu bilinen bir adam mıydı? Bize onunla ilgili tam referansı Şenol Kul (Eski Terme Belediye Başkanı) verdi. Hem de yüzde 100 tam refarans" diye yanıtladı. Gazetecilerin iyi niyetli ve samimi yapılan eleştirilerine açık olduklarını belirten Demir, maksatlı haberlere itibar etmeyeceklerini de kaydetti. Mustafa Demir, asfalt plenti tesisindeki hırsızlığı da kendilerinin ihbar ettiği ve bunun sonucunda da 4 kişinin tutuklandığını hatırlattı.

GÜVENMEDİĞİMİ SÖYLEDİM 

Bu arada, eski Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, Mustafa Demir'in iddialarının doğru olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Mustafa Demir'e bizzat giderek, 'Sizin sorduğunuz adama ben kefil değilim' dedim. 'Güvenmiyor musun?' diye sorduğundu da 'Güvenmiyorum' dedim. 'Elimde belge, mahkeme kararı yok. Kimsenin hayatıyla da oynamak istemiyorum ama güvenmiyorum' dedim. Mustafa Demir'i de bu yüzden suçlamadım. Yüzlerce kişi çalıştırıyorsun. Biri içinden kötü çıkmış olabilir. Niye gerçekleri çarpıtan bir şey yapıyor bilmiyorum. Mustafa Demir beni aramış mı? Mustafa Demir neden böyle bir şeye giriyor? Çıkıp dese 'Ben yüzlerce insan çalıştırıyorum. İçlerinden biri suç işlediyse ben mi suçluyum' dese olay kapanacak. Onların derdi ne hikmetse Şenol Kul'la. Yemin ediyorum ki bu olay aynen böyle yaşandı. Şahitleri de var. Böyle bir durum varsa beni niye mahkemeye, disipline vermedi? Ben niye hala bu partideyim. Bu ne kindir, ne nefrettir? Nereden kaynaklandığını bilmiyorum. Şenol Kul'la ne alakası var? Bu kadar çalıştırdığınız adam içinde biri sakat çıktı diye kimse sizi suçlamıyor. Siz neden başkasını suçluyorsunuz? Benim bunu söylediğime yemin etsin, Kuran'ı Kerim'e el bassın söylesin, ben çıkıp herkesten özür dileyeceğim." 

NE OLMUŞTU?

Bilindiği gibi, Bahattin Karakaş, Terme Belediyesi'nde Mali İşler Müdürü olarak çalışırken, 23 Mayıs 2019 tarihinde, Mustafa Demir tarafından Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanlığı görevine getirilmişti. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldıktan bir süre sonra tahliye edilmişti. Öte yandan bu yılın başında Karakaş hakkında "Haksız mal edinme" suçundan da dava açılmıştı.

ELVAN İLHAN