Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, önceliklerin vatandaşların taleplerine göre belirlendiğini belirterek, "Bir taraftan tramvayın Samsun Şehir Hastanesi'ne çıkmasıyla ilgili, bir tarafta da şehir içi trafiğinin daha da hızlanmasıyla alakalı çalışmaları başlatacağız" dedi.

ŞEHRİMİZ HİZMET KONUŞSUN ARZUSUNDAYIZ 

Başkan Doğan, 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısında Kanal S mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Hedeflerini açıklayan, müjdeler veren Doğan, artık seçimin bittiğini hatırlatarak, "Kim seçildi, kim seçilmedi kaygısından derdinden uzak, kimsenin rozetine bakmadan hizmet etmekten başka hiçbir derdimiz yok. Şehrimizde mutluluk olsun. Şehrimiz hizmet, proje konuşsun arzusundayız. O yüzden tüm arkadaşlarımızla beraber gayretle çalışacağız" dedi.

TRAFİKLE İLGİLİ ÖNEMLİ İŞLERİMİZ VAR

Önceliklerin belirlendiğini ve projelerin vatandaşların taleplerine göre yön bulduğuna dikkat çeken Doğan şunları söyledi: "Başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Geçen dönem görev yapan tüm Büyükşehir Belediye meclis üyelerimize, şükranlarımı arz ediyorum. Bir defa şunu önemsemek durumundayız. Önemli olan insanların mutluluğu. İnsanların en arzu ettiği işlerden başlamak lazım. O yüzden de trafikle alakalı önemli işlerimiz var. Bu arada 7 Mayıs'ta 10 yeni trenimizin ihalesi yapılmış olacak. Onun müjdesini vermiş olayım. Biliyorsunuz başından beri Samsun Şehir Hastanesi dedik. Tramvay alımlarını yaparak bu süreci başlatıyoruz. Ulaştırma Bakanlığımızın çıkmış olduğu ihalede yüzde 10 eğime uyumlu tramvay siparişi verilmiş olacak. Bu trenler geldiğinde Samsun Şehir Hastanesi'ne de çıkabilecek durumda olacak. Şimdi Allah nasip ederse bir taraftan buraya rayın döşenmesiyle alakalı çalışmalarımızı başlatacağız. Bir tarafta da şehir içi trafiğinin daha da hızlanmasıyla alakalı çalışmaları başlatacağız."

TURİMZDEN DAHA FAZLA PAY ALACAK 

Samsun'da turizmin gelişmesini de önemsediklerini kaydeden Doğan, "Turizm ile alakalı mesaiye şehrimizde gerçekleştirilen çalıştay ve seminerlere katılarak başladık. Bundan sonra turizm konuşmaya devam edeceğiz. Çünkü bir taraftan organize sanayilerimizde fabrikalarımız yükselirken bir taraftan da bacasız fabrika, en büyük kıymeti en büyük değer ve potansiyeli çok yüksek bir şehir olan Samsun'un turizmden daha fazla pay almasını arzu ediyoruz. Bunun için de turizmle alakalı çalışmalara başlıyoruz" diye konuştu.

19 MAYIS KARNAVAL HAVASINDA KUTLANACAK

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'dan kadınlara müjde! O proje hayata geçiriliyor Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'dan kadınlara müjde! O proje hayata geçiriliyor

19 Mayıs'ın Samsun'da karnaval havasında kutlanacağına da dikkat çeken Doğan, "19 Mayıs geliyor. Bir ay süremiz var. 19 Mayıs, Samsunumuzda bir hafta boyunca karnaval havasında kutlansın arzu ediyoruz. Paydaşlarımızla beraber sürekli görüş alışverişi içerisindeyiz. Sadece kültür ve turizmle ilgilenecek bir özel bir branş oluşturmayı planlıyoruz. İnşallah arkadaşlarımızla beraber Samsun'un adının daha fazla duyulduğu ve Samsun'un turizm gelirlerinin daha da arttığı bir dönemi hemşehrilerimize yaşatmış olacağız" ifadelerine yer verdi. 

VATANDAŞA ANLAYIŞLARI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Vatandaşlardan yoğun ziyaret talebi de olduğunu kaydeden Doğan, "Hemşerilerimizin yoğun bir ziyaret talebi var. Bu nedenle de bunu 3 güne sığdıralım, diğer günlerde de çalışalım, hem arazide olalım, hem arkadaşlarımızla beraber hem yeni dönemi planlayalım hem belediyemizdeki arkadaşlarımızla birlikte yaşayacağımız bunlar sonraki süreci planlayalım, arzu ediyoruz. O yüzden bugünlerde yoğunluğumuz biraz fazla. Hemşehrilerimiz belki her gün gelmeyi arzu edebilirler ama ihtiyaçtan dolayı böyle bir sınırlama zorunluluğu oluştu. Kendilerine anlayış gösterdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.