Samsun Akademik Odalar Birlikteliği(SAOB) Dönem Sözcüsü Cevat Öncü, belediyedeki mühendisleri sınava tabi tutacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e "Hangi yasa, hangi yönetmelikle sınav yapacaksınız" dedi.

Samsun gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın, Kanal S'de sunduğu 'Haberin İçinden' programına konuk olan SAOB Dönem Sözcüsü Öncü, Demir'in Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan mühendisleri huzursuz etmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini öne sürdü.

"YARGIDAN DÖNER"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in belediyede görevli mühendisleri sınava tabi tutacağına yönelik açıklamasına sert tepki gösteren Cevat Öncü, "Hangi yasa, hangi yönetmeliğe göre bunu yapacaksınız çok merak ediyorum. Personelinizi güncel bilgilerle donatmak, mesleki deneyimlerini, birikimlerini geliştirmek, noksanlarını gidermek, eğitmek bunlar güzel şeyler. Ve bunları en rahat meslek odalarıyla, bilim insanlarıyla birlikte yaparsınız. Ben bunu eğiteceğim, soru soracağım, başarı olanları bu tarafa ayıracağım, olmayanları bu tarafa ayıracağım, bunun yasada da yönetmelikte de yeri yok. Yapılsa da bu da yargıdan döner" dedi.

"PERSONEL HUZURSUZ"

SAOB Dönem Sözcüsü Öncü, belediyede çalışan mühendislerin bu açıklamalar nedeniyle huzursuz olduğunu öne Sürerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Pek çok meslektaşımız bizleri arıyor ve huzursuz oluyor. Yani başkanımız bizi işimizden mi edecek, ne oluyor, diyor. Teknik personelde ciddi bir huzursuzluk var. Başkanımız bizim bilmediğimiz bir yönü varsa bunu açıklasın, hangi yasa, hangi yönetmelikle siz sınav yapıp, mevcut memur ya da ona benzer kadronuzda bulunan insanları kategorize edeceksiniz. Ünvan verebilirsiniz, müdür yaparsınız. İhtiyaca göre bir şey yaparsınız ama netice itibariyle bir kenara ayıramazsınız yani."

Haber Kaynak: Haydar Öztürk

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.