Cizre’de Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) İş Kolu Şırnak İl Başkanlığı'nda, İl Divan Kurulu toplantısı yapıldı.

Öğretmenevindeki toplantıya Diyanet-Sen Genel Merkezi temsilen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Güldemir ve Ali Bayır, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Şube Başkanı Hakan Usal, Eğitim-Bir-Sen Cizre İlçe Başkanı Abdullah Çatı, Sağlık-Sen İlçe Başkanı Sabgatullah Anmal ve Diyanet-Sen Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Diyanet-Sen İl Başkanı Süleyman Canga, sendikanın bölgedeki faaliyetleri ile ilgili toplantıya katılan üyelere bilgi verirken, üyelerin sosyal ve izinler ile cami ve Kur'an kursların ısıtma ve soğutma ile elektrik giderleriyle ilgili talepleri dile getirdi.

Sendikanın teşkilatlanmasıyla ilgili üyeler ve yönetimlerle istişare ve bilgi alışverişi içinde olduklarını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güldemir, "Biz çalışanlarımızın taleplerini dile getirirken aynı zamanda diyanetin hukuksal olarak varlığı üzerinde de duruyoruz ve bugüne kadar teşkilat yasası olmayan tek kuruluş diyanet idi. Allah'a çok şükür bizim girişimlerimizle bugün teşkilatımızın bir teşkilat kanunu var artık yani hukuksal olarak güvence altındayız ve bunu yapan Diyanet-Sen'dir ve Diyanet-Sen’in girişimleri ile olmuştur. Önümüzdeki dönemde daha özverili çalışarak kabul edilebilir talepler hazırlanarak toplu sözleşmeye hazırlık yapmamız gerekiyor" dedi.

Daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden genel başkan yardımcıları, Şırnak’tan ayrıldı.