Samsun

Sanatçılar SMG'de! Kosova'dan geldiler

Kosova Kadınlar Korosu, "Uluslararası Kardeş Korolar" işbirliği içinde Samsun'da konser verdi

Abone Ol

Balkan Türkleri Konfedarasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı "Balkan Baba" İzzet Altuntaş, Samsun Güzel Sanatlar Derneği Türk Müziği Koro Şefi Osman Ergen, Kosava Prizren Türk Sanatçılar Derneği Başkanı Reşit İsmet, TRT Sanatçısı İclal Akkaplan ve Kosavalı Kadınlar Korusu üyelerinin aralarında bulunduğu heyet Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'u ziyaret etti. Kosovalı sanatçılar, Samsun'da bulunmaktan sevinç ve gurur duyduklarını
söyledi.

Kosova Türk Sanatçılar Derneği'nin bünyesinde faaliyet gösteren, Türkçe şarkılar ve türküler söyleyen kadınlar korosu, Balkan Türkleri Federasyonu ve Güzel Sanatlar Derneği'nin davetiyle Samsun'a geldi. Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde verecekleri konser öncesi SMG Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la görüşen heyet, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

GURUR DUYUYORUZ

Balkan Türkleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Şube Başkanı İzzet Altuntaş, Kosovalı kardeşlerini Samsun'da ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi: "Balkanlar’da yaşayan kardeşlerimizin yüzyıllardan beri büyük zorluklara rağmen Türklüğü ve Müslümanlığı yaşatma mücadelesine, yetkililerimize onların durumunu anlatarak sahip çıkmak asli görevimizdir. Bu duygu içerisinde Kosova’daki kardeşlerimiz buraya hoşgelmişler. Balkanlardan gelen kardeşlerimizi ağırlayan Kanal S’ye ve Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun’a teşekkürlerimi ve en içten saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum." 

KARDEŞ KORO

Samsun Güzel Sanatlar Derneği Türk Müziği Koro Şefi Osman Ergen de Kültür ve Turizm Bakanlığı Samsun Devlet Koro’sundan emekli olduğunu hatırlatarak, "Samsun Güzel Sanatlar Derneği olarak bizler yurt içi ve yurt dışında konserler vermekteyiz. Kuzey Kıbrıs, Avrupa’daki 7-8 ülkede kardeş korolar konserleri kapsamında programlar düzenledik. Davetimiz üzerine de Samsun'da konser vermek üzere Kosova Türk Müziği koromuz geldi" dedi.

BİZ TÜRKÜZ

Kosovalı ünlü sses sanatçısı Hürmet Bahtiyar Celina da "Çok değerli dostlarımız İzzet Altuntaş’ın ve değerli sanatçımız olan Osman Ergen'in davetiyle, Samsun’da yapılacak olan kardeşlik korosu konserine katılmak için geldik. Türk ve Rumeli şarkılarımızı sizlere aktarmak için buradayız. Aramızdaki bağları her zaman iyi tutmak için buradayız. Biz her zaman varız. Biz Türk’üz. Osmanlı torunlarıyız" diye konuştu.

ÇOK MUTLU OLDUK

Kosova Prizren Türk Sanatçılar Derneği Başkanı Reşit İsmet de "Kosova Prizrenliyiz. Kosova Türk Sanatçılar Derneği Başkanıyım. Samsun’a bu sebeple ilk defa geliyoruz. Ama o kadar hayran kaldık ki. Öyle bir bekleme, öyle bir karşılama vardı ki gerçekten unutulmaz bir andı. İnşallah konserimiz de çok güzel olur" dedi.

İYİ Kİ GELMİŞLER

TRT Sanatçısı İclal Akkaplan da şunları söyledi:

"Çok değerli arkadaşım Hürmet Bahtiyar Celina Samsun'a geleceklerini söyleyerek beni de buraya davet etti. Bu vasıtayla bende ilk defa Samsun’a gelmiş oldum. Havaalanında o kadar müthiş bir karşılama vardı ki bütün milli duygularım ayağa kalktı. Ben de bir Türk sanatçısı olarak gerçekten çok mutluyum. Kosovalılar çok değerli, çok cana yakın. Zaten onlar bizim kardeşlerimiz. Sadece onlar sınırın öbür tarafında kalmışlar. TRT Türkü’de yaptığım 'Hasret Kalmış Türküler' programım sayesinde yurt dışındaki Türklerin çektikleri acıları, sevinçleri, kültürleri, gelenekleri, düğünleri her şeylerini öğrendim. İyi ki gelmişler. Hoş gelmişler."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.