5 BİN METREKARE İMALAT TESİSİ KURULDU 

Girişimci Ali Turan, Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde 80 milyon lira yatırımla 5 bin metrekare üretim alanına sahip gıda imalat tesisi kurdu.

50 KİŞİYE İŞ İMKANI

Yatırımın 3 milyon liralık kısmında TKDK desteğinden yararlanan Turan, ilk etapta ilçede 50 kişiye iş imkanı sundu.

AA-20230411-30820274-30820270-ILCEDE_KURDUKLARI_TESISTE_GUNDE_7_TON_TATLI_IMAL_EDIYORLAR_560x373

"300 KİŞİYE KADAR İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ"

Turan, tesisin şu an için 80 milyon liraya mal olduğunu, yapılacak ilave yatırımlar ile bu rakamın 100 milyon liraya çıkacağını söyledi. Baklava çeşitlerinin yanı sıra burma kadayıf, tel kadayıf, ekmek kadayıfı, şekerpare ve su böreği gibi unlu mamuller ürettiklerini anlatan Turan, "Bu yatırımın büyük kısmını öz kaynaklardan karşıladık,3 milyon liralık kısmında ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan hibe programından yararlandık. Şu anda 50 kişiyle işbaşı yaptık. Makine ekipmanlarımız ve yatırımımız tamamlandığında 300 kişiye kadar istihdam sağlayacağız." dedi.

GÜNLÜK 7 TON TATLI ÜRETİMİ 

Günlük yaklaşık 7 ton tatlı üretimi yaptıklarına işaret eden Turan, tam kapasiteye ulaştıklarında günlük üretimlerinin 50 tona çıkacağını belirterek, "Hedefim halihazırda 4 ilde bulunan imalathanelerimizi Havza’da birleştirmek, Türkiye’nin tamamına ürün dağıtımı yapmak. Sadece taze ıslak tatlı olarak değil ürün çeşitliliğini artırarak ambalajlı ürün çeşitleri de üreterek ülke çapında üretim yapmayı planlamaktayım." diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.