Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB)'nin Ukrayna tarafından Odessa açıklarına döşenen mayınlarda kopma olması ve açık denizlere sürüklenmesini açıklamasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Samsun Navtex İstasyonu'ndan Türk denizcileri uyardı.

WhatsApp Image 2022-03-21 at 15.03.09.jpeg

KOPMALAR BAŞLADI

Rusya'nın işgal tehditlerine başladığı andan itibaren ülkeyi savaşa hazırlayan Ukrayna, Odessa açıklarına da Rus gemilerine karşı mayınlar döşedi. Ancak Rusya Federal Güvenlik Servisi açıklamalarına göre bu mayınlar kopmaya başladı ve Samsun dahil tüm bölgeyi tehdit ediyor. Fırtınalı koşulların başlamasıyla birlikte denizin dip ankrajlarına bağlanan kablolarda kopmalar meydana gelmesinden dolayı mayınların Karadeniz'e yayılacağının açıklanmasının ardından Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı da Ukrayna limanlarından ayrılıp tehlike yaratabilecek mayınlara karşı denizcileri uyardı.


İŞTE NAVTEX DETAYLARI

Samsun Navtex İstasyonu'ndan yapılan uyarılarda şu detaylara yer verildi;

"Odessa, Ochakov, Chernomorsk ve Yuzhnyy limanları açıklarına mayın döküldüğü rapor edilmiştir. Bahse konu mayınların donanımlarından koparak sürüklenen mayın haline gelebileceği ve seyir tehlikesi yaratabileceği değerlendirilmektedir. Bu sebeple, bölgede bulunan ve seyir yapan tüm gemilerin sürüklenen mayınlara karşı keskin gözcülük tesis etmeleri önemlidir. Sürüklenen mayınlara ya da mayın benzeri cisimlere ilişkin tespitlerin ivedilikle Türk Radyo'ya, ana arama kurtarma koordinasyon merkezine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirilmesi rica olunur" denildi.

Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.


WhatsApp Image 2022-03-21 at 15.03.07.jpeg