Samsunspor'un Efsanelerinden, Efsaneye Ziyaret Samsunspor'un efsanesi Hamdi Tezol’u takım arkadaşları, TÜRFAD Başkanı Gültekin Kullukçu ve Samsunspor Derneği Halkla İlişkiler sorumlusu Melis Kalkavan ziyaret etti

VEFA BORCUDUR Futbolun ve Samsunspor'un efsanelerinden Hamdi Tezol'u dün eski takım arkadaşları Tekin Üstündağ, Temel Keskindemir, Rasim Asan, Samsunspor Derneği Halkla İlişkiler sorumlusu Melis Kalkavan Erdoğan ve TÜRFAD Başkanı Gültekin Kullukçu evin de ziyaret etti. Kullukçu, "Bu bizler için gurur olduğu kadar Hamdi Tezol, gibi futbol duayenine vefa borcumuzdur" derken, Melia Kalkavan Erdoğan ise, "Hamdi abi futbolun tarihsel sürecinde biriktirdiği değerlerle bana babam dan kalan mirastır" diye konuştu. Temel Keskindemir ve Tekin Üstündağ'da, "Yaşlılık ve hastalık dönemi şefkat gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Hamdimize sağlıklar diliyoruz" açıklamasında bulundular. Efsane Hamdi ve eşi Hatice Tezol ziyaretten memnun kaldıklarını belirtti.

HAMDİ TEZOL KİMDİR? 1963 yılı Yolspor ve Fenerspor'un amatör futbolunu göğüslediği yıllarda 1965 Samsunspor kurulmadan önce Yolspor forması giyen Tezol, o günlerde Yolspor formasıyla Beşiktaş ile oynanan final sonrası Amatör Türkiye kupasını kaldırmıştır. 1964 yılında Amatör Futbol Milli takım kaptanlığı yaptı. O Yıllarda rahmetli Goz goz Yılmaz Yurttaş, Temel Keskindemir ile birlikte Gençlerbirliği ne transfer olmuştur. Sonrası Canavar lakabını aldığı 1965 Samsunspor kuruluşu ile Samsunspor kadrosunda yer alarak kulübün ilk şampiyonluğunda etkili olmuştur.