FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağı ile cezalandırılan Samsunspor’da konuyla ilgili açıklama geldi.

SAMSUNSPOR'DAN AÇIKLAMA

Kulüpten yapılan açıklamada, "Önceden bilgilendirdiğimiz üzere, eski futbolcumuz Arvydas Novikovas ile sulh yoluyla anlaşmamıza rağmen FIFA tarafından haksız bir şekilde tarafımıza transfer yasağı cezası uygulanmıştı. Ardından, Kulüp avukatlarımız FIFA’nın haksız kararına karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvuruda bulunmuştu.

Kulüp Avukatlarımız ve İsviçreli Avukatlarımız bugün İsviçre’de yaklaşık beş saat süren CAS duruşmasına katılmış ve olayı FIFA avukatları ile CAS hakemlerine açıklamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

CAS KARARININ ARALIK AYINDA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "İlgili CAS kararının Aralık ayı sonuna kadar açıklanması beklenmektedir. Avukatlarımız ayrıca, kararda gecikme olması ihtimalini dikkate alarak; ilgili karar açıklanana kadar önümüzdeki kış transfer döneminde transfer yasağının uygulanmamasını talep etmişlerdir.

Söz konusu hususta hukuki çalışmalar titizlikle devam etmekte olup, bu süreçte kamuoyu ve tüm taraftarlarımız bilgilendirilmeye devam edilecektir."

NEDİM AYDIN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.