ZONGUDAK (AA) - Ereğli Marangozlar, İnşaatçılar ve Ağaç İşleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Metin Yüksel, marangozluk mesleğinin yeniden canlandırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde haksız rekabetin önüne geçmek istediklerini belirterek, bu doğrultuda bireysel iş yapan kişilerin cezalandırılmasını isteyeceklerini kaydetti.

Odaya kayıtlı üyelere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Yüksel, şunları söyledi:

"Bizim sektörde kapı, mutfak, laminat parke gibi yapımlarda iş yerlerinde ortak fiyat ile müşteriye hizmet verilmesini sağlayacağız. Yapılan işin malzemesinde örneğin kapının asgari bir fiyatı olacak. İş yeri olmayıp, haksız rekabet yapan örneğin laminat döşeyen, kişi veya kişileri bulup, gereken ceza uygulanmasını sağlayacağız. Bu şekilde haksız rekabetin önü kapatarak, merdiven altı kaçak çalışanın önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu sistemi getirerek esnafımız ve üyelerimiz rahat nefes alacağına inanıyoruz. Bunun yanında yeni yetişen çırak kalfa yok. Mesleğimizi, yeniden canlandırmak ve gençlerin meslek için tercih yapmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."