Türkiye genelinde olduğu gibi Didim'de yaşayanlar ile tatil dolayısıyla ikametgahlarını Didim’e aldıran seçmenler sandık başına gitti. İlçe Genelinde 151 sandıkta 56021 seçmenin oy kullanması bekleniyor.
Didimliler ile tatil dolayısıyla ikametgahını Didim’e aldıran seçmenler saat 08:00 itibariyle sandık başına gitti. İlçe genelinde 36 dereceye çıkan sıcaklıklara rağmen Didimlilerin sandığa gittiği fakat bazı okullarda yoğunluğun fazla olmadığı görüldü.
Okullarda Polis tarafından güvenlik önlemlerinin de alındığı görülürken oy kullanma işlemlerinin sorunsuz devam ettiği görüldü.
Didim’de yaşayan Engelli Mümin Taştekin’de koltuk değnekleriyle oyunu kullanmaya gelirken “Keşke engellilere birinci katta oy kullandırsalardı! 2. kata çıkmak zor oldu ama vatandaşlık görevimi yerine getireceğim. Ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.
Öte yandan ise Didim’de oyunu kullanan vatandaşlar bazılar oy kullanma işleminin ardından deniz keyfini devam ederken ilçede turizm kalbi olan Altınkum’da ise yoğunluğun fazla olduğu görüldü. Yerli turistlerin yanı sıra yabancılarda sıcak havanın keyfinin sahilde çıkarırken oy kullanan yerli tatilciler ise vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini ifade ettiler.
Didim’de sandıklar saat 17:00’de kapanacak.