Elazığ’da, Fırat Üniversitesi (FÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın öncülüğünde, Genç Düşünce Öğrenci Topluluğu’nun organize ettiği SİNEFİ, ZÜMRA, FİKİR ve Medeniyet öğrenci topluluklarının destek verdiği ‘Kur’an ve Müslüman gençliğin geleceği’ konferansı düzenlendi.
FÜ kmpüsü içerisinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa İHH Vakfı Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, Genç Düşünce ve SİNEFİ Topluluğu Akademik Danışmanı Yunus Namaz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşmacı olarak ise İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Ateş yer aldı. Konferans Niyazi Çapar tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başladı.
Avrupa’nın mahrum olduğu bir yapının gençlik olduğunu belirten Doç. Dr. Ateş, "Gençlik, Müslümanların elinde ciddi bir potansiyel zenginliktir. Ne yazık ki Avrupalıların ne yapıp edip kendilerine benzetmeye çalıştıkları bir gençlik var. Türkiye’de maalesef gençlik üzerine bu denli planlar var. Müslüman gençliğin o tarafa kayması ve çabaları atraksiyonları bunun içindir. Müslümanlar olarak yapılması gereken şey Müslümancı bir gençlik oluşturmaktır. Eğlence kültürü, taklitçilik, tüketim çılgınlığı, haya ve edepten yoksunluk gibi bu dört başlık özellikle Müslüman gençlerin dikkat etmesi gereken başlıklardır. Bunları halletmediğimiz sürece kaybettiklerimiz olacaktır" dedi.
Müslüman gençlere önerilerde bulunan Doç. Dr. Ateş, "Herkesin kendi bir değeri vardır. Bir Müslümanın kendi değer yargıları önce dindir. Dinin kendi kaynakları ise Kur’an ve sünnettir. Bunları ele alıp bunları okuduğunuz zaman, bunlarla yetiştiğiniz zaman elbette temelleri sağlam gençliğimiz yetişecektir. Bir ağacın köküne siz asit dökerseniz ağaç, ağaç olmasına rağmen toprakta verimli ama yanar gider. Onun kökünü beslemeniz gereken verimli bir gübre ve verimli bir sudur. Gençliğimizin de verimli yetişeceği kaynak Kur’an, hadis ve sünnettir" diye konuştu.