Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban, temayül yoklamasının 1 Mart’ta yaklaşık bin 500 üyenin katılımı ile yapılacağını söyledi.
AK Parti Elazığ İl başkanı Nusret Çoban, parti binasında düzenlediği basın toplantısında aday adayları ve temayül yoklaması ile ilgili bilgi verdi. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. dönem milletvekili seçimleri için aday adayı müracaatlarının geçtiğimiz Cuma günü sona erdiğini belirten Çoban, "Yapılan müracaatlar sayısı 63’dür. 40 kişisi ilimizde müracaatta bulunmuşlardır. 23 kişi ise Ankara’da genel merkezden müracaatta bulunmuşlardır. Böylece Elazığ için toplam sayımız şu anda 63’dür. Temayül yoklaması için hazırlık yapıyoruz. 1 Mart saat 10’ da Yakup Kılıç Kapalı Spor Salonu’nda temayül yoklamamızı yapacağız. Hayırlısıyla bu temayül yoklamamız da bin 500’e yakın kardeşimiz oy kullanacaktır. Milletvekili aday adayı kardeşlerimizin aday olabilmeleri için ilk yoklamamız ilimizde yapılacaktır. İnşallah ilimiz için hayırlısı olur ve ilimiz için gayret edecek kişileri de seçmiş oluruz" dedi.
Müracaatlar hakkında bilgi veren Çoban, "Müracaatlar içinde kardeşlerimizin 9 tanesi doktor, 8 tanesi avukat, 7 tanesi mühendis, 27 tanesi üniversite mezunu, 8 tanesi lise mezunu ve bu kardeşlerimizin içinde 6 tanede engelli kardeşimiz vardır. Temayül yoklamasından sonra oyların kapalı olarak Ankara genel merkeze gönderilecek ve orada değerlendirmeye alınacaktır. Nisan ayının 10’unda adaylarımız net belirlenmiş olacaktır. Ayrıca toplamda 64 aday adayı başvurumuz bulunmaktaydı. Ancak bir kardeşimiz İstanbul için müracaatta bulunması sonucu Elazığ için toplam 63 aday adayımız olmuştur" diye konuştu.