Yazar Ahmet Büke, Nilüfer Belediyesi’nin ‘Çocuklarla Kitap Söyleşisi’ne katıldı. Büke, Mevzumuz Derin adlı kitabını ve yazarlık hayatını çocuklarla paylaştı.
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, 7’den 70’e herkesin kitap okuma alışkanlığı kazanması için kitap dostlarını yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. Kaleme aldığı hikayet ve romanlarıyla çocukların yakından takip ettiği yazar Ahmet Büke, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çocuklarla Kitap Söyleşisi’nin konuğu oldu. Nazım Hikmet Kültürevi ve Üçevler Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenen programda, Ahmet Büke, Nilüfer’in çeşitli okullarında eğitim gören minik okurlarına Mevzumuz Derin adlı kitabını yazma hikayesini anlattı. Büke, çocukların açık sözlü ve merak uyandırıcı bulduğu Mevzumuz Derin adlı kitabın başkahramanı Bedo’nun hayat bulma hikayesini de paylaştı.
Yazmanın temellerinin çocuklukta atıldığını kaydeden Büke, “Bir şairin dediği gibi, çocukluk, üzerimizdeki gökyüzü gibidir, hiçbir zaman bizi terk etmez, kaç yaşımızda olursak olalım çocukluğumuzdaki izler bizi asla terk etmez. Oradaki birikimimizle, düş kırıklıklarımızla yaşamaya devam ederiz. O yüzden yazarlar da hayatın en önemli dönemi olan çocukluk döneminden sürekli beslenirler” şeklinde konuştu.