Muş’un Bulanık ilçesi Mollakent Köyü Ortaokulunda kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.
İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimleri öğrencileri, okul müdürü ve öğretmenlerinin girişimleri sonucunda Mollakent Köyü Ortaokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışı, Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, ilçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Şube Müdürü Veysi Bora ve okul müdürü Mehmet Ali Koç tarafından yapıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Mollakent Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Koç, İstanbul Üniversitesi Öğrencileri ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimleri Fakültesi Öğrencilerine teşekkür ederek, bayrağın dalgalandığı her yere ulaşmak için öğretmenlerin yol kat ettiklerini ve bu yolda da yoldaşlarının öğrenciler olduğunu söyledi. Kitapların soğuk ama güvenilir dostlar olduğunu belirten Koç, “Bir okula her şey yapılabilir. Her sınıfa akıllı tahta, her öğrenciye tablet verilebilir. Ancak o okulun kütüphanesi yoksa kitapları yoksa o öğrenciler kanadı kırılmış kuşlar gibidir. Nasıl kanadı kırılmış kuş özgürlüğünden mahrumsa kitabı olmayan öğrencilerde hayatlarında kendi çizecekleri yollardan mahrumdur. Kitaplar soğuk ama güvenilir dostlardır. Bir düşünür şöyle der: "Elimde olsaydı her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekerdim. Bir insanın değeri sahip olduğu maddi şeylerle değil, bilgisiyle ölçülür. Bu bilgiyi de öğrencide var eden kitaplardır". Öğretmen ve ağaç ürünlerinden belli olur. Öğretmenlerin ürünü öğrenciler yani geleceğimiz, ağacın ürünü de kitaplar yani geleceği oluşturacak olan değerli fikirlerdir” dedi.
Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin ise, çocuklara kitap okuma sevgisini küçük yaşlardan itibaren aşılamak gerektiğini vurgulayarak, okul kütüphanesinin devamlı açık olmasını isteyerek okul kütüphanesine kitap hediye etti.
Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra katılımcılara ikramda bulunulurken okul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Kaymakam Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, açılıştan sonra okulu gezerek eksikleri hakkında okul müdürü Mehmet Ali Koç’tan bilgi aldı.