Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin aydınlanamayan noktalarını yazdı.
15 Temmuz'da saat 15.00'te MİT'e giderek darbe girişimini ihbar ederek darbenin boşa çıkartılmasında pay sahibi olan esrarengiz binbaşı nerede?
Sabah Övür, "Darbeyi bildiren o binbaşıya ne oldu?" başlıklı yazısında o güne dair cevap bekleyen ayrıntıları kaleme aldı.

MİT GÜVEN VERMEDİ
Yazar, ihbar alındıktan sonra MİT'te yaşananların ve yapılan açıklamaların toplumda güven uyandırmadığına dikkat çekiyor.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, neden kendisine haber verilmediğini soran Başbakan Yıldırım'a, cevap vermediğini hatırlatan Övür, sözü darbe girişimini ihbar eden binbaşıya getirerek yazısını tamamlıyor:

"Sahi ne oldu o Pilot Binbaşı H.A'ya?
H.A'nın MİT'e gelip "darbe olacak" dediğini Başbakan Yıldırım ayrıntılarıyla söylüyor.
Medyaya yansıyan bilgilere göre de Pilot Binbaşı, önce güvenli bir yere alınıyor. Sonrası enteresan... Söylediklerinin gereği tam olarak yapılmadığı gibi, darbe girişimi püskürtüldükten sonra yapılanlar daha da enteresan. Pilot H.A, sürpriz bir biçimde Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'den ihraç edildi.

Bildiğim kadarıyla gerekçe de şuymuş:
"Darbe planı yapan FETÖ'cü listesinde yer almak ve darbe süreci hakkında bilgi sahibi olmak..." Peki, darbeyi öğrenmek için o listeye girmenin önemini bir yana bırakıyorum, darbeyi bildirmenin bir anlamı yok mu?
Gerçekten merak ediyorum darbeyi bildiren o binbaşıya ne oldu ve yapılanlar doğru mu?"