İç piyasada gram altın 467 liradan, çeyrek altın 761 liradan, Cumhuriyet altını da 3,036 liradan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı...

ÜNLÜ & Co/DAHA tarafından hazırlanan raporda şu ifadeler kullanıldı: "Ons altın hızlı şekilde geri çekildi. Küresel piyasalarda risk iştahının yeniden daralması nakit arayışını tetiklerken buna paralel olarak ons altında da belirgin bir geri çekilme yaşanıyor.

Kaldı ki, dolar endeksinin güç kazanmasının da ons altın üzerindeki baskıyı belirgin şekilde artırdığını söyleyebiliriz. Teknik açıdan bakıldığında ise sık sık dikkat çektiğimiz 1940 doların altına inilmesi ile birlikte altının ons fiyatı ilk destek olarak gördüğümüz 1900 doların da altını test etti.

Uzun süredir kısa vadeli teknik görünümünü zayıf bulduğumuz ons altında geri çekilmenin devam etmesi durumunda 1870 doları sonraki destek noktası olarak görüyoruz."

Ahlatcı Yatırım tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde koronavirüs vaka sayılarındaki artışın neden olduğu endişeler ve dolar endeksindeki yatay seyre ek olarak, risk iştahındaki gerileme güvenli varlık olarak değer gören ons altına destek olmayı sürdürdüğü gözlenmişti.

Haftanın ilk işlem gününde ise Fed Başkanı Powell'ın gerçekleştireceği konuşma öncesi haftanın ilk işlem gününe 1950 dolar seviyesinde başlayan değerli metal, risk iştahındaki gerilemeden destek olmaya devam ederken, Dolar endeksindeki 93,50 seviyesi üzerindeki hareketlerin neden olduğu satış baskısının ağırlığını artırması ile aşağı yönlü hareketini sürdürdüğü takip edildi.

Teknik olarak incelediğimizde, Ons Altın'ın 1912 Dolar seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Artan talep ile Ons Altın'ın yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda sırası ile 1919, 1924 ve 1930 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir.

Aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda ise 1905, 1900 ve 1892 destek seviyeleri kısa vadede takip edilebilir."

Işık Menkul tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Bir süredir güvenli liman özelliğini kaybeden(ilerleyen süreçte tekrar bu özelliğini kazanabilir) Değerli Metal, yeni haftanın ilk işlem gününde küresel çapta borsalarda oluşan satış baskısında ABD Comex vadelileri üzerinden etkilendi. 1882 Dolar seviyesini test ettikten sonra, gelen alımlarla 1912 Dolar seviyesinden kapatan emtiada, şuan için ise 1915 Dolar civarında fiyatlama görülmekte.

Tepki alımlarının devamı halinde 1925, 1932, 1939 ve 1947 Dolar seviyelerini takipte olacağız. Öte yandan, yeniden görülebilecek satıcılı işlemlerde ise 1902 Dolar destek noktası altında kalıcılık oluşup oluşmayacağına odaklanacağız. Zira, buranın altında kalıcılık durumunda Sarı Metal'deki satış baskısı daha da derinleşebilir."