Kütahya Vali Vekili Mete Buhara, sağanak yağış sonrası oluşan sel felaketinin yaşandığı Tavşanlı ilçesinde incelemelerde bulundu.
İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Buhara, 30 dakika süren sağanak yağış sonrası ilçede sel oluştuğunu belirterek, "Yetkilerden aldığımız bilgilere göre, Tavşanlı İlçe Merkezine 16:30 - 17:00 saatleri arası 30 dakika boyunca çok yoğun bir şekilde yağmur ve dolu yağışı olmuş, yağış miktarı 42,8 lt/m2 olarak gerçekleşmiştir. Yollarımızda, kaldırımlarda, menfezlerde, köprülerde ve kanalizasyon altyapısında ciddi hasarlar oluşmuştur. Pazar günü akşam saatleri itibariyle, halen su tahliye çalışmaları ve hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir. Tavşanlı Belediyesi ekiplerine destek olarak AFAD Kütahya İl Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi, İl Özel İdaresi ekipleri de çalışmalara katılmışlardır. Sel ve su baskınının oluşmasından hemen sonra AFAD, Tavşanlı Kaymakamlığı, Tavşanlı Belediyesi yetkililerinden oluşan Kriz Masası oluşturulmuştur. Şu ana kadar Kriz Masamıza 350'den fazla başvuru yapılmış olup, çalışmalar devam etmektedir '' ifadelerini kullandı.
Buhara, incelemeler sırasında hasar bulunan mahallelerde vatandaşları ziyaret ederek, yaşanan felaket hakkında bilgiler aldı.
Mete Buhara, hükümetin verdiği yetkiler çerçevesinde yaşanan felaketi ve sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini ifade etti.
Vali Vekili Mete Buhara'nın gerçekleştirdiği inceleme çalışmasına, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun ve diğer yetkililer eşlik etti.(EFE)