SAMSUNLU ÜNLÜLER KİM?

Karadeniz bölgesinin Samsun ili birçok ünlü sanatçının memleketidir. Ekranların sevilen ve bilinen Samsun'lu ünlüler kimlermiş, araştırdık. Peki kim bu Samsunlu ünlüler?

İŞTE SAMSUNLU ÜNLÜLER

FERHAN ŞENSOY

Ferhan Şensoy 26 Şubat 1951, Çarşamba, Samsun, Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, tiyatro, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı; Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur. Ses Opereti’ne yeniden can verdi. Sosyal konuları ele aldığı “Ferhangi Şeyler” adlı tek kişilik gösterisi çok beğenildi. Buunun yanı sıra 1987’den beri durmaksızın perdelendi. Ömrü boyunca sayısız esere imza attı. Ayrıca tiyatroyu bizlere sevdirdi. Maalesef, 2021 Ağustos ayında aramızdan ayrıldı.

FAHRİYE EVCEN

Fahriye Evcen Özçivit, Türk sinema ve dizi oyuncusu. Yaprak Dökümü dizisindeki "Necla" rolüyle ün kazanmıştır.

SAGOPA KAJMER

Sagopa Kajmer gerçek adı Yunus Özyavuz'dur.

Kendisi 1978 doğumlu ve Samsun doğumludur. Babasının adı Mehmet Özyavuz, annesinin adı ise Serpil Özyavuz'dur. Emre Özyavuz adında erkek kardeşi vardır. Ayrıca Emre Özyavuz, Sagopa Kajmer ve Kolera'nın konserlerinde sahnede kameramanlık yapmaktadır.

ŞABAN YILMAZ

Şaban Yılmaz (d. 20 Mayıs 1977, Samsun), Türk başpehlivan. 2005 yılı 644. Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı.

NEBAHAT ÇEHRE

Hilal Nebahat Çehre, Türk oyuncu, şarkıcı ve modeldir. 1960 Türkiye Güzeli seçilerek Dünya Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etti. 1961 yılından itibaren birçok filmde birbirinden çok farklı karakterleri canlandırdı. 1964-1968 yılları arasında 13 filmde Yılmaz Güney ile karşılıklı rol aldı

ORHAN GENCEBAY

Orhan Gencebay ya da gerçek adıyla Orhan Kencebay Türk besteci, ses sanatçısı, şair, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcısı, müzik direktörü ve oyuncu.

Ayvacık Kaymakamı Muhammed Raşit Aktay veda etti Ayvacık Kaymakamı Muhammed Raşit Aktay veda etti

FUNDA ERYİĞİT

Aslen Samsun Bafralıdır.[3] Çerkes ve Gürcü kökenlidir.[4] Kadir Has Anadolu Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden, sonra da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

MEHMET ASLANTUĞ

25 Eylül 1961 tarihinde Samsun'un Çarşamba ilçesinin Dikbıyık mahallesinde doğan Aslantuğ, anne tarafından Ubıh, baba tarafından Abzah olan Çerkes kökenli[2] çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini ise Terme ilçesinde tamamladı. 

TANJU ÇOLAK

Tanju Çolak (d. 10 Kasım 1963, Samsun), Santrafor mevkiinde görev almış Türk eski millî futbolcudur. Tanju Çolak, Türk futbol tarihinin 335 gol ile gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu,

SİMGE AKÖZ

Simge Şebnem Aköz, Eczacıbaşı ve Türkiye A millî takımının voleybolcusu.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.