SAMSUNLU ÜNLÜ SANATÇI İSMET NEDİM HAYATINI KAYBETTİ 

“Agora Meyhanesi”, “Arım, Balım, Peteğim”, “Benim de Canım Var”, “Kalpsiz, Boş Kalan Çerçeve”, “Seven Ne Yapmaz” gibi daha nice ölümsüz esere imza atan Almanya'da yaşayan Samsunlu ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı İsmet Nedim hayatını kaybetti. Nedim'in cenazesinin 22 Mart Cuma günü Türkiye’ye getirileceği ve İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi. 

"CUMA GÜNÜ TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK"

Acı haberi ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay duyurdu. "Şarkıları Yeşilçam’ın efsane filmleri arasına giren ve bir dönemin ünlü ses sanatçısı ve büyük bestekârlarından İsmet Nedim’i, dün gece 19 Mart 2024 Salı günü saat 22.00’de çoklu organ yetmezliği nedeniyle kaybettik" diyen Akay, "93 yaşında olan hocamız, Alzheimer rahatsızlığı nedeniyle Berlin’de bir huzurevinde kalıyordu. Sadece bir kızını tanıyor, kardeşini ve diğer kızını tanımıyordu. Cenazesi Cuma günü Türkiye’ye getirilecek. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

İsmet NEDİM - hatirlatalimdedik.com

İSMET NEDİM KİMDİR? 

“Hafif Türk Sanat Müziği & Türk Film Müziği”nin öncüsüdür. Han Duvarları, Agora Meyhanesi, Karadut, Arım Balım Peteğim, Ben Kimi Seveceğim gibi besteleriyle 60'li 70'li yıllarda sanatının doruğuna çıkmıştır. İsmet Nedim Saatçi, 24 Mart 1937 tarihinde Samsun’da dünyaya geldi. 

İstanbul Belediye Konservatuvarı mezunu olan ses sanatçısı ve bestekâr İsmet Nedim, 01 Ocak 1931 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Ankara'ya gelerek batı müziğinin büyük üstatları Halil Bediî Yönetken, Muammer Sun ve Kemal İlerici'den üç yıl boyunca özel dersler alır.

Samsun’da doktorlar ve aileler farkındalık için bir araya geldi Samsun’da doktorlar ve aileler farkındalık için bir araya geldi

Müziği konservatuvarda ve Ankara Radyosu'nda öğrenen Nedim, 1962 yılında ilk konserini batı enstrümanları ve Türk müziği sazları eşliğinde Ankara Büyük Sinema'da verdi.

Sanatçının ilk konserine, dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel ve devlet protokolü de katıldı. Ünlü bestekârın şarkıları Zeki Müren, Emel Sayın, Muazzez Abacı ve Bülent Ersoy gibi çok sayıda sanatçı tarafından yorumlandı vce Yeşilçam filmlerinde kullanıldı. 1981 yılında Almanya Berlin'e göç eden sanatçı, 350'ye yakın şarkı besteledi.

Bir 2 kişi görseli olabilir

Bir 1 kişi, helikopter, keşif balonu ve yazı görseli olabilir

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.