ARALARINDA SAMSUNLU SPORCULAR DA VAR

Down Sendromlu Masa Tenisi Milli Takımı, Antalya'da gerçekleştirilecek Trisome Oyunları'nda kürsünün zirvesinde yer alarak, İstiklal Marşı'nı okutmak için hazırlıklarını tamamladı.  Aralarında Samsunlu sporcularında olduğu milli takımın hedefi ise ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek.

Salıpazarlı sporculardan önemli başarı Salıpazarlı sporculardan önemli başarı

"TÜM MADALYALARA TALİBİZ"

 Samsunlu Down Sendromlu Masa Tenisi Milli Takımı Antrenörü Kemal Yaşkafa, özel sporcularla milli takımda altı yıldır görev yaptığını belirterek, "Daha önce biz Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası'nda madalyaları topladık. Down sendromlular masa tenisi olarak İtalya'da Avrupa şampiyonumuz, ikincimiz, üçüncümüz çıkmıştı. Şimdi de Antalya'daki Trisome Oyunları'nda, dünyada en çok katılımın olduğu bu organizasyonda tüm madalyalara talibiz." dedi. 

"HALKIMIZI BU ÇOCUKLARA DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

Masa tenisi için Antalya'ya 13 ülkeden 48 sporcunun kayıt yaptırdığını aktaran Yaşkafa, "Oyunların Antalya'da olması bizim için büyük bir avantaj. Halkımızı bu çocuklara destek olmaya davet ediyoruz. Bu çocukların desteğe ve motivasyona inanılmaz ihtiyaçları var. Antalya'da sporcularımızın, Türk halkının da desteğini yanlarında hissettikleri zaman tüm madalyaları alacağına inanıyorum. Burada yarışanlar, down sendromlular arasında Türkiye'nin en iyi 5 kız ve 5 erkek sporcusu. Onlar da milli takıma hak ederek geldiler." ifadelerini kullanırken, yaklaşık sekiz yıldır masa tenisi oynayan Samsunlu sporcu Salihcan Öztankal, Antalya'da altın madalya kazanmak için mücadele edeceğini belirtti.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.