SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Amasya’da tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsün tıra çarptığı feci kazada minibüste bulunan aralarında Samsunlu oyuncu Özgür Karataş'ın da olduğu 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Kazayla ilgili gözaltına alınan aracın şoförü 8'de 8 kusurlu bulunarak tutulandı

"TIR ANİDEN ÖNÜME KIRDI"

Öte yandan, Bektaş’ın “110-120 gibi hızla gidiyordum. TIR aniden önüme kırınca kaza oldu” dediği, kaza yerinde fren izine rastlanılmadığı ve TIR'ın hızının 55 km olup, sağ şeritte bulunduğu tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Karadeniz turnesi kapsamında Çorum'da son oyunlarını sahneleyen tiyatro ekibinin içinde bulunduğu, Aykut Bektaş idaresindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, Merzifon'un Çaybaşı köyü mevkisinde aynı yönde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki 42 FES 27 plakalı kamyonla çarpışmış, kazada minibüsteki Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu hayatını kaybetmiş, sürücü Bektaş ile minibüste bulunan Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Filiz Özbek, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu ve Ceyhun Fersoy yaralanmıştı. Yaralılardan sürücü Aykut Bektaş, Melis İşiten ile Filiz Özbek tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Yaralılardan Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz'ın tedavileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi’nin tedavisi de Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

Haber Kaynak: Emre Öncel 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.