Samsun doğumlu başarılı müzisyen "Orhan Hakalmaz" türkülere ve bağlamaya kattığı derinlik ile yüreklere dokunuyor. İnternet kullanıcıları, "Orhan Hakalmaz kimdir", "Orhan Hakalmaz nerelidir" "Orhan Hakalmaz şarkıları" şeklinde aramalar gerçekleştiriyor. İşte Orhan Hakalmaz ve hayatı...

orhan hakalmaz.jpg

ORHAN HAKALMAZ KİMDİR?

10 Kasım 1964 tarihinde Samsun'da doğan müzisyen 'Orhan Hakalmaz' Bayburt kökenlidir. Çok küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlayan 'Orhan Hakalmaz' 6 yaşında bağlama çalmaya başlayarak sanat hayatına atıldı. İlkokul öğrenimini Samsun'da gören müzisyen, 8 yaşında iken katıldığı Karadeniz Altınses Yarışmasında birinci oldu. 12 yaşında İstanbul Radyosu amatör ses sanatçılığını kazandı ve bant yapmasına izin verildi. Pek çok kez TRT İstanbul Radyosunda 'Çocuk Saati' adlı programda türkü söyleyip, bağlama çaldı. 1977 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarını kazanarak müzik alanında gelişimine devam etti. Öğrenimi devam ederken TRT İstanbul Radyosunda akitli sanatçı olarak göreve başlayan 'Orhan Hakalmaz' burada yaklaşık iki sene çalıştı. 1988 yılında müzik eğitimini tamamlayan sanatçı, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı.

1991 yılında THM Alanında yüksek lisansını tamamlayan 'Orhan Hakalmaz' tez olarak "Ege Bölgesi Ağır Zeybeklerin İncelenmesi" adlı çalışmayı hazırladı. 1994 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Korosunda şef yardımcılığı ve şeflik yaptı. TRT Radyosunda ve Devlet Konservatuarı'nda T.H.M. konserlerinde çeşitli görevlerde yer aldı. 2000 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'ndaki görevini bıkarak albüm ve konser çalışmalarıyla müzik kariyerine devam etti. Gönlüm , Kara Tren ,Destegül, Sevilir, Türkü Yolu albümlerini satışa sundu. Samsun doğumlu müzisyen 'Orhan Hakalmaz'ın Sinan ve Ezgi adında 2 çocuğu bulunmaktadır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.