Görevi başında kalp krizi geçirmesi sonucu hayatını kaybeden Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yaygın Medya Meclis Üyesi ve Sabah Gazetesi'nde Yazı İşleri Müdürü gazeteci 56 yaşındaki Şaban Arslan için bugün Sabah Gazetesi'nin önünde tören düzenlendi. 

Törenin ardından Arslan'ın cenazesi Samsun'a gönderildi. Şaban Arslan 5 Nisan Çarşamba günü öğle namazını müteakip İlkadım İlçesi Bahçelievler Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı Aile Kabristanlığı'nda toprağa verilecek.

ŞABAN ARSLAN KİMDİR?

Şaban Arslan, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Gazetecilik mesleğine Hürriyet Gazetesi´nde başlayan Arslan, ardından Akşam Gazetesi´nde İstihbarat Şefliği ve Haber Müdürlüğü, Yeni Şafak Gazetesi´nde İstihbarat Müdürlüğü yaptı. Yeni Şafak Gazetesi'ndeki birçok ses getiren habere imza atan Arslan, 2008'de SABAH Gazetesi Bölge Koordinatörü olarak göreve başlamış, Marmara, Karadeniz, Bursa, Anadolu eklerini hazırlamıştı. Yine aynı yıl içinde Haber Koordinatörlüğü görevine getirilen Arslan, en son olarak Sabah Gazetesi Yazı İşleri Koordinasyon'daki, Yazı işleri Müdürlüğü görevi ile birlikte SABAH Avrupa'yı hazırlıyordu. Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan'ın yayınlanmış 4 kitabı bulunuyor.

ÖZCAN TEZCAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.