MUSTAFA CÖMERT YAPTIKLARI YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN İLGİ GÖRÜYOR

Samsun’da demirci Mustafa Cömert, atık metallerden dağ keçisi, kartal, geyik ve sülün gibi hayvanların heykellerini yaparak nesli tükenme tehlikesi altındaki canlılara dikkat çekiyor. Cömert'in eserleri yurt içi ve yurt dışından ilgi görüyor.

VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNDE 28 YILDIR DEMİRCİ

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 28 yıldır demircilik mesleğiyle uğraşan 42 yaşındaki Mustafa Cömert, atık demirlerden sıra dışı eserler üretiyor. Boyutuna ve ağırlığına göre bazen haftalardır bir eser üzerinde çalışan Cömert’in yaptığı eserler hayranlık uyandırıyor. Sanayide kullanılan araba ve makine parçaları, bilyeler, anahtar, vida, çark, pusula gibi malzemelerden oluşan bir gitarda yapan Mustafa Cömert’in eserleri yurt içi ve yurt dışından insanların ilgisini çekiyor.

"HAYVANLAR HER ZAMAN BENDE GÜZEL BİR HİSSİYAT UYANDIRIYOR"

Çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Cömert, "Metal geri dönüşüm sanatı ile bir araya getirdiğim parçalarla hayvanları işledim. Metal heykeller oluşturdum. Genellikle Vezirköprü’ye has Kunduz Ormanları’nı temsil eden geyik, dağ keçi, hindi gibi hayvanlar üzerinde çalışma yaptım. Bazı eserlerde geri dönüşüm yarışmasında ödül aldım. Eserlerim fuar ve sergilerde gösterildi. Yurt içi ve yurt dışından davetler var. Onlara da yavaş yavaş katılacağım. Bu eserleri tamamen tek başıma yapıyorum. Tamamen yoğunlaşma, tasarım olduğu için hiçbir kalıba bağlı kalınmadığı için doğaçlama yapıyorum. Hayvanları içten seviyorum. Hayvanlar her zaman bende güzel bir hissiyat uyandırıyor. Aynılarından yapmak isteyenlere, görenlere, ilgi duyanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.