Samsun doğumlu usta bestekar 'Cavit Ersoy' kariyerine pek çok eser ve başarı sığdırmıştır. 'Cavit Ersoy kimdir' 'Cavit Ersoy nerelidir' soruları internette sıkça aratılıyor. İşte 'Samsunlu Cavit Ersoy' ve başarılı kariyeri...

SAMSUNLU USTA BESTEKAR CAVİT ERSOY KİMDİR?

Samsun doğumlu usta bestekar 'Cavit Ersoy' 15 Mart 1943 tarihinde dünyaya geldi. Öğrenim hayatını Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde tamamlamıştır. Yeter ERSOY ile evli olan 'Cavit Ersoy'un 4 çocuğu vardır. 1963-1990 yılları arasında Mâli Müşavirlik yapan 'Cavit Ersoy', 1969-1979 yılları arasında Samsun Musiki Cemiyetinde ve Ondokuzmayıs Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi ve şeflik ve Samsun Belediye Konservatuarında Bölüm ve icra heyeti şefliği yapmıştır. 1990-2008 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığa Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosunda koro müdürü, şef yardımcısı ve şef olarak görev yaptı.

2008 yılında emekli olan usta bestekar 'Cavit Ersoy' şuanda Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı TSM bölüm Başkanı ve koro şefi olarak görev yapmaktadır.

Çeşitli formlarda 250'ye yakın eseri bulunan 'Cavit Ersoy'un TRT Repertuarında 107 eseri bulunmaktadır. Eserleri birçok yarışmada finale kalan ve ödül alan usta sanatçı 'Cavit Ersoy' Van Şarkı Yarışması’nda bestesi ile 1. olmuştur. Kültür Bakanlığı yarışmalarında 4 kez çeşitli ödüllere layık görülmüştür.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.