Samsun

Samsun'dan iki ilçe il olacak ilçeler listesinde!

İl olma potansiyeline sahip ilçeler, 'tematik konuşan' haritalar tarafından listelendi. Bu kapsamda kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfus yoğunluğu ise 100 binin üzerinde olan 67 ilçenin haritası oluşturuldu. İl olma potansiyeli olan ilçeler arasında Samsun'dan Çarşamba ve Bafra'da yer aldı

Abone Ol

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, konuma dayalı verilerle üretilmiş harita üzerinden kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfus yoğunluğu 100 binin üzerinde 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğunu açıkladı.

Konuma dayalı verilerle üretilmiş harita üzerinden kent merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta, nüfus yoğunluğu 100 binin üzerinde 67 ilçenin il olma potansiyelinin yüksek olduğu belirlendi.

SAMSUN'DA İL OLMA POTANSİYELİ YÜKSEK OLAN İLÇELER 

Öte yandan listede Samsun'dan Bafra ve Çarşamba ilçelerinin yer alması dikkat çekti. 

İL POTANSİYELİ OLAN 67 İLÇE

İl olma potansiyeli yüksek 67 ilçe ise şöyle: Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.