Türkiye’nin birçok yerinde hissedilen ve büyük hasara yol açan depremin artından yardım seferberliği başlatıldı. Türk Kızılay Samsun Şubesi’de erzak ve çadır desteğinin yanı sıra oluşabilecek kan ihtiyacına binaen kan bağışı kampanyası başlattı.

Kampanyaya AK Parti İl Teşkilatı başta olmak üzere birçok STK ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, “Kış ayında deprem derecesi yüksek bir afet ile karşı karşıya kaldık. Samsun Kızılay olarak, genel merkezimizin bilgisinde ve Samsun Valiliğimizin koordinesinde çalışmalar yapıyoruz. Şu an için çok acil olmasa da her an olabilme ihtimali yüksek olan kan stoklarımızı en yüksek hale getirmeye çalışıyoruz. Samsun Kızılay’dan mobil aracımızı deprem bölgesine gönderdik. Bafra ilçesindeki lojistik depomuzdan çadır, battaniye gibi ihtiyaçları koyarak bir kamyonu 4 personelimizle birlikte gönderdik. İnşallah bundan sonra da eksiklikleri bize bildirdiklerinde onlara ulaştırmak karşılığında sosyal medyamızdan Samsun halkımıza duyuru yapacağız. Bu noktada bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız bizlere, Kızılay’a ulaşabilir. Bağışta bulunacaklar kullanılmamış eşyalar noktasında, sıfır eşyalar noktasında oradakilerin ihtiyaçları olup da kullanabilecekleri noktasında bağışlarını yaparlarsa daha memnun oluruz. Sabah bizzat ben tüm siyasi partilere, tüm STK’lara, ulaşabildiğim herkese, aynı zamanda Türk Kızılay sosyal medyamızdan, hem de şahsi sosyal medyamızdan kan bağışı ile ilgili duyurularımızı yaptık. Samsun AK Parti il ve ilçe başkanlıkları saat 12.00’de kan bağışında bulunacaklar. Bir sürü vatandaşımız şu an kan bağışı için sırada bekliyorlar. Biz vatandaşlarımızın bu duyarlılığından dolayı her şeyden önce onlara teşekkür ediyoruz. Toplanan bağışlar ihtiyaç sahiplerine en yakın zamanda ulaştırılacak” dedi.

Kızılay’ın olaylara anında müdahale ettiğini ifade eden kan bağışçısı Yasin Danışmaz, “Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Deprem ile ilgili ülkemizin 1999 yılında yaşadığı bir travması var. İnşallah böyle kötü günleri bir daha yaşamayız. Kızılay’a buradan teşekkür etmek istiyorum. Olaya çok hızlı müdahale ettiler” diye konuştu.

Verdiği kanın ihtiyaç sahibi bir depremzedeye can olmasını dileyen kan bağışçısı Hasan Karagöz ise, “Bunları sık sık yaşıyoruz. Allah bir daha göstermesin. Deprem insanı öldürmez ama yıkılan evler vatandaşları öldürüyor maalesef. Kan bağışımız oradaki insanlara inşallah şifa olur” şeklinde konuştu.

Kampanya kapsamında toplanan kan bağışları, ham talep eden afet bölgelerine gönderilecek.

"TOPLANAN BAĞIŞLAR BÖLGEYE ULAŞTIRILIYOR"

Toplanan bağışların bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktığını belirten Türk Kızılay Samsun İl Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, "Her şeyden önce vatandaşımızın hem başı sağ olsun hem de mevlam bir an önce bu badireden en az hasarla ve en hızlı şekilde çıkmayı nasip etsin. Kızılay ekibi sabah 6 itibariyle bir kamyon dolusu battaniye, çadır gibi acil ihtiyaç malzemelerini 4 tane personelle Bafra Lojistik depomuzdan hareket etti ve sahaya gönderdi. Şuan da çıkmış olması lazım bir tane de mobil aşevi aracımız yol şartlarına uygun hale getirilerek içine de belli miktar malzeme konularak, sudur, meyve suyudur, kektir, orda ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz malzemelerle umke aracımız da yola çıktı, 2 personelle beraber dolayısıyla Samsun Kızılay 6 personeliyle 2 aracıyla orada. Şuan çok acil değil ama olabilme ihtimali yüksek kan bağışımız şuanda gündemde, vatandaşımız iyi bir destek, güzel bir destek veriyor merhamet yüklü duygularla ve Kızılay'ın her zaman destekçisi olduğu vatandaşımız. İnşallah burada toplanan bağışlarda ihtiyaç olduğunda yine o bölgeye ulaştırılacak"

"TÜM TÜRKİYE SEFERBER OLARAK BU DOĞAL AFETİ BERTARAF EDECEĞİZ"

Samsun'da kurtarma ekiplerinin de alana gittiğini söyleyen Samsun AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu "Öncelikle tüm milletimizin başı sağolsun. Hala enkaz altında olan yaralılarımız var. İnşallah onlara geçmiş olsun dileklerimizle beraber bir an önce kurtulmalarına da dua ediyoruz. Aynı zamanda da çok hızlı bir şekilde Samsun'dan da yine kurtarma ekipleri AFAD üzerinden alana gittiler, şu anda seyir halindeler. Büyükşehir Belediyemizden ekipler, iş makineleriyle beraber hareket ettiler sabahın erken saatlerinde. İnşallah hızlı bir şekilde tüm Türkiye seferber olarak, tam bir dayanışma içerisinde birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bu doğal afeti de hep beraber bertaraf edeceğiz. Can kaybının az olması ve yaralılarımızında enkaz altından bir an önce çıkarılması temennimiz. Ve ben bu noktada da Türk milleti tarihten bu zamana kadar bu konularda fevkalede bir tavır ortaya koymuştur"

"BUGÜN 86 MİLYONUN BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLMASI GEREKİYOR"

Bütün ilçelerde AFAD koordinesinde yardımların organize edildiğini ifade eden Aksu, "Ben bu noktada belediyelerimizin de bütün ilçe belediyelerimiz dahil Cumhurbaşkanımızın talimatı ve kararnamesi çerçevesinde AFAD koordinesinde olmak üzere yardımlar organize ediliyor. Hiçbir vatandaşımızın da kendi çabasıyla, kendi araçlarıyla bölgeye yardım götürme noktasında harekete geçmemesini ve AFAD üzerinden tüm yardımların koordine edileceğini özellikle belirtmek istiyorum. Büyükşehirimiz Cumhuriyet Meydanı'nda bir yardım TIR'ını Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlandıracak. Toplanan yardımlar AFAD koordinasyonunda bölgeye ulaştırılacak. Özellikle kışlık kıyafet, kaban, bot gibi ve yine kışlık ayakkabı, ısıtıcı, elektirikli veya elektriksiz battaniye, çocuk bezi ve hijyen malzemeleri noktasında ama mümkün olduğunca kullanılmamış malzemelerin intikali noktasında belirttiğimiz yerlere katkı yapmalarını vatandaşlarımızdan da hususen rica ediyoruz. Tabi bu arada 10 ilde ve çok geniş bir alanda ortaya çıkan bu şiddetli depremin oluşturduğu toplam hasarın miktarını can açısından ve kan ihtiyacı açısından tam olarak şu anda bilemiyoruz. O sebeple Kızılay genel merkezi ve burada il teşkilatı da Kızılay İl Başkanlığı da hemen organize olarak yardım kampanyası sürecini başlattı. Biz partili arkadaşlarımızla beraber yönlendirelim dedik ama bu sadece bir parti, bir organizasyon olarak düşünülebilecek bir şey değil, bugün 85 milyonun birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olması gereken bir gün ve böyle de olacağından zerre şüphemiz yok. Ancak bazen sosyal medya mecralarında kötü niyetli ve algı oluşturmaya yönelik şeylerin olduğunu da görüyoruz. Bunları da hiçbir vatandaşımızın resmi duyurular dışında kulak vermemesini, kulak asmamasını hususen beklediğimizi ifade ediyorum."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.