"DAVRANIŞLARI SUÇA SÜRÜKLEDİ"

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Baki K. ve annesi Zahide K. ile taraf avukatları katıldı. Baki K, son savunmasında, olay nedeniyle üzgün ve pişman olduğunu ifade ederek, "Cani değilim, şerefim ve namusumla yaşayan bir insanım. Benim en ufak sabıka kaydım yoktur. Kimseye iftira atmadım. Eşim, yaptığı davranışlar nedeniyle beni suça sürüklemiştir. Ben suça meyilli biri değilim. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

ANNESİNE İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Zahide K. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, Baki K'yi "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Zahide K'yi ise "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra Zahide K. hakkında iyi hal indirimi uygulayan heyet, sanığın adli sicil kaydı bulunmaması ve geleceği üzerindeki olası etkisini dikkate alarak cezayı 25 yıla indirdi.

NE OLMUŞTU?

Kavak ilçesinde geçen yıl 1 Şubat'ta bir aylık uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından annesi Zahide K. ile Kovid-19 nedeniyle karantinada bulunan eşinin evine giden ve çocuklarını görmek istediğini söyleyen Baki K, tartışıp darbettiği Gülbahar K'yi bıçaklamış, ağır yaralanan 3 çocuk annesi kadın hastaneye götürülürken yaşamını yitirmişti. Gözaltına alınan Baki K. ve annesi Zahide K. tutuklanmıştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.