Samsun'da esnaf odası başkanları, İçişleri Bakanlığı'nın aldığı ve 81 ilin valiliğine gönderilen, "Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir"kararına saygı gösterdiklerini, ancak esnafın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirtti. 

ESNAF ZOR DURUMDA

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, kararın esnafı daha da zor duruma sokacağını, Samsun Beberler Odası Başkanı Zabit Pilan, esnaf ve sanatkarın zor durumda olduğunu belirtirken, Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı ise kısıtlamaların uzun sürmeyeceğini umduklarını ifade etti. 

HİÇ GEREĞİ YOKTU 

Esnafın uzun bir süredir büyük zorluk içinde olduğunu, dükkanların kapanış saatinin 00.00'dan 22.00'ye çekilmesinin bir gereği olmadığını ifade eden Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüb Güler, "Esnafın işleri yarı yarıya düşmüşken böyle bir kararın alınması zaten zor durumda olan esnafı biraz daha zorluğa itti. Bunun karşılığında en azından bir nebze rahatlatmak adına devletimiz esnafımıza bazı ayrıcalıklar getirebilir. Özellikle kredilerin ertelenmesi esnaf için büyük yardım olacaktır" dedi.

BİZE UYGULAMAK DÜŞER

Esnaf ve sanatkarlarımızın zor durumda olduğunu belirten, Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, "Bu tedbirleri almak zorundayız. Koronavirüs tüm dünyada kontrolden çıkmışken, biz aldığımız kararlar ve tedbirlerle durumu iyi gayet yönetiyoruz. Alınan bu kararla saat 22.00'den sonra gereksiz şekilde dışarıda kalabalık oluşturulmasını önlemiş olacağız. Devlet bunu uygun gördüyse bize uygulamak düşer" diye konuştu. 

ELEŞTİRMEK DOĞRU OLMAZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı kararlara uymak zorunda olduklarını kaydeden, Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı, "Her şeyi eleştirmek yöneticilikle bağdaşmaz. Her gün vaka sayılarını ve ölüm sayılarını görüyoruz. İçinde bulunduğumuz durumun uzun sürmeyeceğini umuyoruz. Ayrıca biz lokantacılar saat 22.00'den sonra da paket servise devam edebileceğiz. Bunu avantaj olarak görebiliriz" ifadelerini kullandı.