Samsun'da yaşayan vatandaşlar, kendilerine yansıyan enflasyonun yüzde 100'ün üzerinde olduğunu, hükümet tarafından yapılan KDV indirimlerini hissedemediklerini belirterek, geçinememekten dert yandı.

MİKROFONLARIMIZA KONUŞTULAR

Samsun Medya Grubu'na ekonomik sorunlar nedeniyle geçinmekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar, ay sonunu getirebilmek için mücadele verdiklerini, enflasyon rakamları ve hayat pahalılığının ise gün geçtikçe arttığını söyledi.

Fethi KARABACAK.JPG

ENFLASYON ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞ

Fethi KARABACAK: KDV indiriminden bahsediyorlar ama ben inanmıyorum. Hayat pahalılığı enflasyon almış başını gitmiş. Denetlenmediği müddetçe de hiçbir şeyin indiği yok. Bir katı yağ 20 lira olmuş. Kimse etiket fiyatını kasa da tutmuyor. Devlet gereğini yapıyor.

Hacer GÖKÇE.JPG

100 LİRA 10 LİRA OLDU

Hacer GÖKÇE: Geçinemiyoruz. Geçinmekte, şeker almak gibi gittikçe zorlaşıyor. KDV indirimini yeterli bulmuyorum. Nasıl bulayım. Hissetmiyoruz bile. Çocuklarımıza bir şey alamıyoruz. Kahvaltıda sadece zeytin ve peynir yiyebiliyoruz. 100 lira 10 lira olmuş.

Engin TUNA.JPG

HER ŞEYE ZAM GELİYOR

Engin TUNA: Her şeye zam geliyor. Bu şartlarda insanlar, sıkıntıya düşüyor. Ramazan ayındayız ama insanlar zaten 11 aydır oruç tutuyor. KDV indiriminde ise yüzde 1 indiriyorlar 5 bindiriyorlar. Öyle bir sistem var ki zengini koruyor, fakiri korumuyor. Hissedilen enflasyon söylenenden kat be kat fazla.

Dursunali ZENGİN.JPG

İNDİRİMLERİN KARŞILIĞI YOK

Dursunali ZENGİN: Zamların devamı gelecektir. Çünkü üretmeye dayalı bir politikamız yoktur. Hükümetimizi bu konuda eleştiriyorum. Yatırım yok, fabrikalar da kurulmuyor. KDV indirimlerinin bir karşılığın yok. Yapılan indirimlerin bir karşılığı yok.

Özcan KÖK.JPG

ARTIK 'DUR' DEMEK LAZIM

Özcan KÖK: Enflasyon ciddi oranda belimizi büküyor. Sürekli birçok ürüne zam geliyor. Türkiye'de yaşadığımız sürece zamlar hep üst üste gelecek. Bunun önüne geçilmesi buna 'dur' demek lazım. KDV indirimlerinin bir anlamı yok.

dursun şenol.JPG

YÜZDE 300 FARK VAR

Dursun ŞENOL: Artık çok zor. Emekliler için daha da zor. Hayat pahalılığı konusunda yapacak bir şeyimizin olmaması can acıtıyor. Son noktadayız. Yüzde 300-400 arası her şeyin fiyatı değişmiş durumda.

Yılmaz BAŞ.JPG

ZAMLAR GERİ ALINMALI

Yılmaz BAŞ: 3 çocuk okutuyorum. Yurt dışında çalışmama rağmen zor geçiniyorum derece hayat pahalılığı hissediliyor. Yapılan zamlar geri alınmalı. KDV indirimi yerinde. Hükümet elinden geleni yapıyor ama karar alındığı gün zam geliyor. Her şeyin fiyatı üç katı. Kriz var. Türkiye gelişmekte olan ve değerli bir ülke ama kıymetini bilmiyoruz.

Tülin ÖZOVALI.JPG

BİR SINAVDAN GEÇİYORUZ

Tülin ÖZOVALI: Zamlar resmen rezalet. İyi kötü bir çok hükümet gördük. Bir takım sıkıntılar olur, güzel şeyler de var. Ama bu denli sıkıntılı bir dönem olmamıştı. Bir sınavdan geçiyoruz. Umudumuz var. Karamsar değilim, inşallah iyi olacak.

Dilber BAHADIR-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.