Samsun'da yaşayan vatandaşların birçoğu koronavirüs vakalarının hızla yayılmasından dolayı endişe duyduklarını belirtti. Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S TV'ye konuşan vatandaşlar, "Maskeyi tekrar takmaya başladık. Tedbirlerimizi alalım, aşılarımızı muhakkak olalım" diyerek çağrıda bulundu. 

MASKEYİ TAKIYORUM

İbrahim Şamil KONYALIGİL: Haberlerde dinliyoruz. Uzmanlarımız bu konularda bilgilendirme yapıyorlar. Vaka sayıları git gide çoğalıyor. Tedbirli olmakta fayda var. Kalabalık yerlerde maske takmalıyız. Aşılarımızı da olalım. İnşallah Rabbimden niyaz ediyorum. Hepimiz korunuruz. Maske takmayı bırakmıştım. Yeniden takmaya başladım. Çünkü vaka sayılarının artması endişelendirdi. 

TEDBİRLER ARTIRILMALI

Orhan DALAKLI: Tedbirlerin gevşetilmesini doğru bulmuyorum. Hükümet bu konuda yanlış yaptı. Bizim insanlarımızda gevşemeyi fazla ele aldı. O yüzden vaka sayıları da arttı. Umarım tedbirler artırılır ve vaka sayıları yeniden düşer. Temennimiz bu yönde.  Üç doz aşımı yaptırdım. 4. doz için de randevumu aldım. 

VAKA ARTIŞI ÜZÜYOR 

Hasine ÇOŞKUN: Önlemlerimizi en üst düzeyde almaya devam ediyoruz. Aşılarımızı da olduk. Yaklaşık 7 ay önce İstanbul'dan geldim.  Samsun'da vaka sayılarının artması beni üzüyordu. Şimdi maske takmıyoruz ama tekrar takmamız gerekiyorsa takarız. Önlem almayanlar için de üzülürüm. Eğer yaşamayı seviyorlarsa önlem almaları gerekiyor. 

YAKIN DEĞİL, UZAK TEMAS

Orhan ULUDOĞAN: Tedbirler gevşetildiği için insanlar rehavete kapıldı. Bundan dolayı da vaka artışı oluyor. Vatandaşın daha dikkatli olması gerekiyor. Yakın temas değil uzak temasta bulunmaya devam edelim. Çünkü maske takmak zor. Hele de bu sıcaklarda daha zor oluyor. O yüzden eskiye dönmeyelim. 

VATANDAŞ RAHAT DAVRANIYOR

Kenan ATAR: Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte turizm yoğunluğunun da artması vaka artışında etken oluyor. İnsanların da rahat davranması da buna etken oluyor. Koronavirüste aşı olunması önemli. Bu aşılarla birlikte tedbirlerin sıklaştırılması iyi olacaktır. Kapanma olmasın. Çünkü ekonomik sıkıntılarda çok artıyor. 

KİMSE FARKINDA DEĞİL

İSA KESKİN: Gerekeni yaptılar ama hastalık tekrar hortladı. Kimse farkında değil. Hastaneye gitmeyen göremedi. Ben geldim gördüm.  Aşı olmadım ama koronavirüste geçirmedim. İnşallah koronavirüse yakalanmam.

6.AŞIMI OLDUM

Cumhure UĞUR: Vatandaşlar muhakkak aşılarını olmalı. Bu virüsten kaçış yok. Tedbirler yeniden artırılmalı ama bir yandan da vatandaşın kendisi dikkat etmeli.  Hastaneye 6. aşımı olmak için geldim Aşımızı olalım.

DİKKATLİ OLALIM

Mehmet  ŞEHRİOĞLU: Tedbirli olmak lazım. Arabamda bile maske takıyorum. Kullanıyorum hala. Açık havada da maskesiz oluyorum. Eğer bu şekilde giderse tedbirler artırılabilir veya kapanmalar olabilir. Bundan dolayı dikkat etmekte fayda vardır.

Zeynep BARUTCU, Buğrahan MAYUK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.