Samsun'da kuyumcu Osman Türk, "Bugünlerde vatandaşlara altın almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü önümüzdeki haftalarda altın fiyatlarında değişiklik olabilir" dedi. 

"FIRSATA ÇEVRİLEBİLİR"

Altın fiyatları ABD enflasyon verileri için gelecek açıklamaya odaklandı. Enflasyon verisi beklentilerin altında geldi. Ons altın fiyatı Fed faiz kararı sonrası ve enflasyon verisi sonrası yönünü yukarı çevirdi. Faiz artırımlarının yavaşlayacağı mesajı spot altın fiyatları için destekleyici olurken, buradan esen rüzgarın etkisiyle de gram altın fiyatı 1 ayın zirvesine yükseldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde ve tavsiyelerde bulunan Türk, ilerleyen günlerde de hareketliliğin devam edeceğini belirterek "Dünya geneline baktığımızda altın, diğer para birimlere göre daha az yükselişe geçiyor. Bugünlerde altın almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü önümüzdeki haftalarda altın fiyatlarında değişiklik olabilir" diye konuştu. 

Samsunlu vatandaşlar ise altın fiyatları ile ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptıkları açıklamada şunları dile getirdi:

"ORANLAR SABİT KALMALI"

Yasin GÖRÜCÜ: Ekonomi sabit ilerlemediği için bu artışlar normal. Bu durum dövizi de etkiliyor. Döviz olarak küçük çaplı altın alıyorum. Elbette ki bu oranların sabit kalmasını isterim. Önümüzü de bu şekilde rahat görebileriz.  

"ALTIN DOLARA BAĞLI"

Muharrem SEVİN: Altın fiyatlarındaki yükseliş dolara bağlı. Dolar yükselirse altında yükselir. Ben altın almayı düşünmüyorum. Önümüzde belirsizlik var.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.