Samsun'un Bafra ilçesindeki üreticilerle buluşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri Orhan Sarıbal ve Okan Gaytancıoğlu, çiftçinin yaşadığı sıkıntılara karşı, CHP’nin tarım politikalarını ve çözüm önerilerini anlattı. Aynı zamanda ziraat mühendisi de olan milletvekilleri, yaşanan sıkıntıları gündeme getireceklerini ve çözümü için de çalışacaklarını söyledi.

29feedf9-3879-4ae8-8dea-23251db6f6f9.jpg

'TARIM BULUŞMALARI'

CHP Samsun Tarım Komisyonu tarafından yapılan, Bafra İlçe Örgütü'nün ev sahipliğinde düzenlenen, Alaçam, Ondokuzmayıs, Yakakent ve Bafralı üreticilerin katıldığı 'Tarım Buluşmaları' toplantısı gerçekleştirildi.

8513b09e-e85a-4283-9a05-e0ae27e6ec90.jpg

'ZARAR EDİYORLAR'

Toplantı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Başkanı Fatih Türkel’in açılış konuşması ile başladı. Hükümetin tarım politikalarını eleştiren CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Toprak varlığı ve üretim gücü ile tüm ülkeye bakabilecek 3 ovanın ortasında bulunan Samsun, zarar eden çiftçilerin, her gün kaybeden besicilerin, tarımdan vazgeçmiş üreticilerin şehri haline gelmiştir. CHP İktidarında söz veriyoruz, ülkemizde tarımı şaha kaldıracağız" dedi.

a9482316-6e61-403a-a4d9-df85aa442e7f.jpg

İSTİLA EDİLDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

CHP İl Tarım Komisyonu Başkanı Hayati Tosun, "Tarımın siyaseti olmaz, politikası olur" diyerek başladığı konuşmasında; Çarşamba Ovası'nda yanlış uygulamalar ve plansızlık yüzünden, sebze üretiminin bitmeye yüz tuttuğunu, sebzeyi destekleyecek bir konserve fabrikası bile yapılmadığını, Ovanın fındık ve kavak ile istila edildiğini öne sürdü.

'GÜNDEME GETİRECEĞİZ'

Türkel ve Tosun'un konuşmalarının ardından TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri Orhan Sarıbal ve Okan Gaytancıoğlu, üreticinin yaşadığı sıkıntılara karşı, CHP’nin tarım politikalarını ve çözüm önerilerini anlattı. Aynı zamanda ziraat mühendisi de olan milletvekilleri, yaşanan ana sıkıntılar her yerde aynı olduğunu belirterek, sorunları usanmadan gündeme getireceklerini, çözümü için de çalışacaklarını söylediler.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.