Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Bafra ilçesindeki tarım arazisine yapmayı planladığı sebze ve meyve hali için dava açan üreticiler, tahliye kararı için bölgeye icra personeli gönderilmesine hem tepki gösterdi hem de şikayetçi oldu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemelik olduğu araziyi 15 gün içinde tahliye etmelerine yönelik icra dairesince bildirim yayınlatmasının ardından, bölgeye tahliye kararı için
icra personeli geldi. Mahalle sakinleri, icra personeline mahkeme kararı olmadığı ve mesai saatlerine uymadıklarını ileri sürerek tepki gösterek, haklarında şikayetçi oldu. Bu arada, 15 günlük tahliye süresinin ise 6 aya uzatılması da dikkat çekti.

İNATTAN VAZGEÇMEDİLER

Davacı üreticiler adına açıklamalarda bulunan Fehmi Şahin, yaşananların kendilerini çileden çıkardığını belirterek, şunları söyledi: "28 Aralık 2022 tarihinde
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ovanın en değerli yerine yapılması düşünülen hal projesinde, bilirkişiler tam 52 sayfa 'ret' raporu verdi. Dosyada ayrıca Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nin göstermiş olduğu alternatif yerler de vardı. Buna rağmen belediye inadından vazgeçmedi. Üç ay sonra 1. derece tarım topraklarından oluşan bu arazinin 15 gün içinde tahliye edilmesi için icra dairesince bildiri yayınlattı. Bununla birlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, bu verimli toprakları tarım alanından çıkarmasını ve Toprak Koruma Kurulu'nun da bunu onaylamasını kabul edilebilir de bulmuyoruz. Çiftçinin, üreticinin yanında olan, hakkını savunan bir kamu anlayışı istiyoruz. Tüm dünyada gıda krizi varken böyle bir ovanın mahvedilmesi düşünülemez. Bilirkişi raporuna itiraz ederek bilimi yok sayamazsınız. Hukuki mücadelemiz tüm kararlılığıyla sürecektir. Tarım toprakları yarınımızdır. Yarını yok edecek yaptım oldu projelere imza atmayın"

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.