Samsun'da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kokarcayla mücadele çalışmaları kapsamında feromon içeren hunili tuzakları zararlıların yoğun olarak görüldüğü yerlere konuşlandırdı.

Günaydın Samsun 6 Mayıs Pazartesi Günaydın Samsun 6 Mayıs Pazartesi

TEKNİK PERSONEL SAHADA

Samsun'da İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, fındık başta olmak üzere sebze ve meyvelerin düşmanı olarak olarak bilenen kahverengi kokarcaya karşı hazırlanan eylem planı kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kavak ve  Ayvacık ilçelerinde entegre mücadele kapsamında, teknik personel tarafından kahverengi kokarca popülasyonunu izleme ve yok etme amaçlı feromon (Funnel) tuzak kurulumu ve survey çalışmaları yapıldı. 

HER HAFTA KONTROL EDİLECEK

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Geçtiğimiz yıllarda yoğunluk yaşanan köylere de bu tuzaklardan astık. Astığımız bu tuzaklarla yoğunluğun nerede olduğunu belirlemiş olacağız. Biyolojik mücadele kapsamında önce tespit çalışmaları yapacağız. Ardından yoğun olan bölgelere samuray arılarını bırakacağız. Bu izleme tuzaklarına göre gerekirse kimyasal mücadeleyi nerede yapacağımıza belirleyeceğiz. Sahadaki arkadaşlarımız her gün, her hafta bu tuzakları kontrol edecekler” demişti.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.