Samsun'da Tüten Bacaya İsyan Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde ikinci kez mühürlenen biyokütle enerji santralinin çalıştığını iddia eden vatandaşlar, sosyal medyadan yaptıkları canlı yayınla tepki gösterdi

Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğerceli Mahallesi'nde mahkeme kararıyla ikinci kez mühürlenen biyokütle enerji santralinin bacasından çıkan dumanları canlı yayında sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi.

İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ ARADILAR Eğercili Mahallesi'ndeki biyokütle enerji santralinin kapısının önünde belirli aralıklarla nöbet tutmaya devam eden vatandaşlar, önceki gece tesisin bacasından dumanların çıktığını görüntüledi. Tesisin çalıştığını ispatlamak ve tutanak tutturmak için jandarmayı aradıklarını belirten vatandaşlar, konuyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün ilgilendiği yanıtını alırken, o saatte il müdürlüğüne de ulaşılamadı.

CANLI YAYINDA SESLENDİ Nöbet tutan vatandaşlardan Gökhan Törener, tesis önündeki canlı yayında santral yetkililerine "Biz size 3 tane dava açtık. 3'ünde de bir bilirkişi getirdik kabul etmediniz, bir tane daha getirdiniz onu da kabul etmediniz. Ama artık mahkeme nihai kararı verdi. 'Siz ÇED raporu olmadan bu santrali çalıştıramazsınız' diye seslendi.

İHBAR VAR Törener, yöneticilerin mahkeme kararını dinlemediğini de öne sürerek, "ÇED raporu alınmadan bu sanral aktif hale getirilemez. Bunu biz değil, bağımsız yargı söylüyor. Ortada bir kanunsuzluk ve hukuksuzluk var. İhbar ediyoruz. İhbarımızı değerlendirmiyorlar. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gerekeni yaptık diyor ama burası gördüğünüz gibi çalışmaya devam ediyor. Çarşamba günü Mahkeme kararını gereken yerlere ileteceğiz. Mahkeme kararlarının uygulanması için daha ne yapmamız gerekiyor?" diye konuştu.

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.