Samsun'da Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı kavşak ve asfalt çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar nedeniyle İlkadım, Canik ve Atakum ilçelerinde trafik kilitlendi, sürücüler zor anlar yaşadı. 

YAYALARIN ZOR ANLARI

Samsun'da akıllı şehir çalışmasının yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda yayalar, kaldırılan geçidi kullanmaya devam etmesi nedeniyle araç sürücüleri ile zaman zaman burun buruna geldi. Yeni yapılan yaya geçidi yerine, eski yaya geçidini kullanmaya devam eden vatandaşlar, can güvenliklerini tehlikeye atarken, Cumhuriyet Meydanı'nda ise trafik kilitlendi.

TOZ İÇİNDE KALDILAR

Kırmızı ve yeşil ışığın geç yanması nedeniyle araçlar Cumhuriyet Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Araçlar, sinyalizasyon sistemi yeşile geçmesine rağmen tıkanıklık nedeniyle ilerleyemedi. Atatürk Bulvarı'nda ise asfalt çalışması öncesi yapılan kazı nedeniyle, araç sürücüleri ve yayalar toz içinde kaldı. 

CANKURTARAN TRAFİĞE TAKILDI

Atatürk Bulvarı'nın asfaltlanan bölümünde ise yine akıllı şehir projesi kapsamında yapılan sinyalizasyon ışıklarının, geç geçiş yapmaları nedeniyle, burada da uzun araç kuyrukları oluştu. Araç kuyruklarına takılan bir cankurtaran aracı ise bin bir güçlükle ilerleyebildi.

YOL KAPATILMASINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Tekkeköy yönünden Canik yönüne giden yol ise asfalt ve akıllı şehir uygulamaları nedeniyle tamamen kapatıldı. Güzergahın kapatılması nedeniyle sürücüler Ankara yoluna yönlendirildi. Saatlerce trafikte ilerlemeye çalışan sürücüler, bu duruma tepki gösterdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.